Σάββατο, 22 Ιουνίου 2019 20:26

Αντώνης Παπαθεοδούλου: Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου Ι Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Γράφτηκε από την
Αντώνης Παπαθεοδούλου: Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου Ι Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Βραβείο Κοινού Public 2019

Το Βραβείο Κοινού Public 2019 στην κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία απονεμήθηκε στον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ιριδα Σαμαρτζή για το βιβλίο τους «Το μυστικό βιβλίο του μπλε κύκλου» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Το βιβλίο δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία της επιστημονικής ομάδας του Διεθνούς Ερευνητικού Κέντρου Νερού «Νηρέας» του Πανεπιστημίου Κύπρου με επικεφαλής τη Δέσπω Φάττα-Κάσινου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που γράφτηκε για την πιο σπουδαία ουσία του πλανήτη: το νερό!

Το «Μυστικό Βιβλίο του Μπλε Κύκλου» σκοπό έχει να μη μείνει... μυστικό. Μέσα από εικόνες και απλά παραδείγματα θέλει να δείξει σε όσο περισσότερα παιδιά μπορεί τις ιδιότητες που κάνουν το νερό πολύτιμο, τον κύκλο του στη φύση αλλά και στην πόλη, καθώς και τους τρόπους που ολοένα ανακαλύπτουν οι επιστήμονες για να αφαιρούν τους ρύπους, ώστε να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί προς όφελος όλων.

Θέλει να κάνει και τα παιδιά μέλη της «Κοινωνίας του Αέναου Μπλε Κύκλου», της Blue Circle Society: μιας πραγματικής ομάδας νέων επιστημόνων και ερευνητών, ταγμένων να καθαρίζουν, να προστατεύουν και να φροντίζουν το πιο πολύτιμο αγαθό στη Γη…

Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Εικονογράφηση: Ιρις Σαμαρτζή

Σελίδες: 64 - για παιδιά 6+


NEWSLETTER