Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 12:30

“Μέλισσες” του Piotr Socha Ι Εκδόσεις “Μικρή σελήνη”

Γράφτηκε από την

Οι “Μέλισσες” φέρνουν μαζί τους αρώματα λουλουδιών, γλυκές γεύσεις μελιού και πολλές πολλές ιστορίες για τη συγκλονιστική ζωή αυτού του θαυμαστού εντόμου!

Ενα ιδιαίτερο βιβλίο, αφιερωμένο στις μέλισσες σε εικονογράφηση Piotr Socha που θα εντυπωσιάσει αναγνώστες κάθε ηλικίας. Δίνοντας έμφαση στην αισθητική της εικόνας και σε συνδυασμό με άκρως ενδιαφέροντα επιστημονικά κείμενα, βάζει νέα δεδομένα στην κατηγορία “επιστημονικά παιδικά βιβλία”. Ο αναγνώστης θα μάθει την ιστορία του εντόμου, τη βιολογία του, τον τρόπο ζωής του, τις ιστορίες γύρω από τη μέλισσα, αλλά και τη δουλειά του μελισσοκόμου, τα εργαλεία και τις τεχνικές, ακόμα και τα δεκάδες είδη μελιού που υπάρχουν ανά τον κόσμο. Και όλα αυτά, έχοντας την αίσθηση ότι πρόκειται για το πιο όμορφο picture book που έχει διαβάσει ποτέ του! Το βιβλίο έχει αποσπάσει σημαντικά βραβεία όπως τα: White Ravens 2016, Deutscher Jugendliteratur Preis, Wissenschafts Buch des Jahres 2017, Educational Writer’s Award, The Society of Authors. 2017 κι έχει μεταφραστεί σε 24 γλώσσες, σε όλο τον κόσμο.

Ο εικονογράφος Piotr Socha σπούδασε στη Σχολή καλών τεχνών της Βαρσοβίας. Είναι διάσημος Πολωνός γραφίστας και εικονογράφος καρτούν και έχει συνεργαστεί με πολλά πολωνικά περιοδικά και εφημερίδες Το βιβλίο αυτό προέκυψε από την αγάπη του για τις μέλισσες, μιας και μεγάλωσε σε οικογένεια μελισσοκόμων!


Από τις Εκδόσεις “Μικρή σελήνη”