Δευτέρα, 18 Μαϊος 2020 17:48

"Πνοές από μελάνι" της Ελισάβετ Κουκουμάκα Ι Εκδόσεις Γράφημα 

Γράφτηκε από την
"Πνοές από μελάνι" της Ελισάβετ Κουκουμάκα Ι Εκδόσεις Γράφημα 

 

Εφηβική Λογοτεχνία

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να ταξιδέψεις κυριολεκτικά διαμέσου των βιβλίων; Αν μπορούσες να ζήσεις περιπέτειες σε κόσμους που μόνο νοερά έως τώρα μπορούσες να επισκεφθείς;

Να βιώσεις και να γίνεις μέρος γεγονότων που άλλαξαν τη ροή της ιστορίας; Σίγουρα ακούγεται συναρπαστικό… Όμως, πρόσεχε! Ένα τέτοιο ταξίδι φέρει μεγάλη ευθύνη και κρύβει παγίδες. Η παραμικρή λάθος επιλογή μπορεί να έχει καταστρεπτικές συνέπειες. Η εκπαίδευση απαιτεί πειθαρχία και αντοχή, άμυνα σε παιχνίδια του μυαλού και γερά νεύρα. Θα το άντεχες; Η Κλαίρη είναι ένα φαινομενικά συνηθισμένο κορίτσι της Α΄ Λυκείου.

Μέσα από μια σειρά γεγονότων συναντά τον έρωτα και τη μοναξιά. Αμύνεται σε ψυχολογικούς πολέμους, παλεύει με τους φόβους της, γνωρίζει καινούριους κόσμους αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό. Ανακαλύπτει νέες δυνάμεις και μας πάει σε μέρη που μόνο η φαντασία μάς πήγαινε έως τώρα. Στον δικό της κόσμο, το μελάνι δίνει πνοή και τα βιβλία αποκτούν φωνή!

Εσύ… μπορείς να τα ακούσεις;

 

Η Ελισάβετ Κουκουμάκα γεννήθηκε το 1986 και μεγάλωσε στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Επιστημών της Αγωγής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Σπουδάζει στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παρακολούθησε μαθήματα θεάτρου και υποκριτικής και ασχολείται με τη μουσική από τα επτά της χρόνια. Από το 2008 εργάζεται ως δασκάλα και είναι μητέρα του Αναστάση και του Ορέστη. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορεί το παιδικό μυθιστόρημά της «Ο Φώτης και ο Αϊ Βασίλης των Φώτων».


NEWSLETTER