Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 20:03

“Καχαραμπού” από τη Φραντζέσκα Μάνγγελ Ι Εκδόσεις “Bell”

Γράφτηκε από την
“Καχαραμπού” από τη Φραντζέσκα Μάνγγελ Ι Εκδόσεις “Bell”

"Καχαραμπού σημαίνει κεχριμπάρι. Στη γλώσσα μου". Ετσι της είχε πει.

Τώρα εκείνη θα κληθεί να μάθει πολύ περισσότερα από τη λέξη, τη γλώσσα του. Ολα όσα κρύβει ο κόσμος του κι η νύχτα που μοιράστηκαν, η “Νύχτα του Σάουιν”. Δύο γυναίκες σε δύο διαφορετικούς χρόνους βυθίζονται σε ένα μυστηριώδες οδοιπορικό και καταλήγουν σε έναν άγριο, απόκρυφο τόπο που θα τις φέρει αντιμέτωπες με τον ίδιο τους τον εαυτό. με ό, τι γνώριζαν ως τώρα για τη ζωή, το καλό, το κακό, τον έρωτα και την αυτοθυσία.
Το “Καχαραμπού” αποτελεί το δεύτερο και τελευταίο μέρος του βραβευμένου μυθιστορήματος “Η νύχτα του Σάουιν”. Ξεκινώντας με την άγρια αποκάλυψη που έκλεισε το πρώτο βιβλίο, φανερώνει ένα προς ένα όλα τα κρυμμένα κομμάτια της σκοτεινής ιστορίας της Στέψης, του Κίμωνα και του Ξένου, ταξιδεύοντας τους ήρωες στο χρόνο μέσα από τις σελίδες ενός ξεχασμένου ημερολόγιου και μιας καταραμένης αγάπης.
Η Φραντζέσκα Μάνγγελ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Εφαρμοσμένες Τέχνες στην Αγγλία και επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια ενώ παράλληλα δίδασκε σε Εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών. Από το 2011 εργάζεται ως κειμενογράφος και μεταφράστρια. Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της, το οποίο και τιμήθηκε ως «Μυθιστόρημα της χρονιάς» στην κατηγορία πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα των Βραβείων Βιβλίου Public. Η Φραντζέσκα ζει στην Αθήνα με τον σύζυγο και την κόρη της.
Από τις Εκδόσεις “Bell”.


NEWSLETTER