Σάββατο, 03 Οκτωβρίου 2020 20:10

Καζούο Ισιγκούρο: “Ενας καλλιτέχνης του ρέοντος κόσμου” Ι Εκδόσεις Ψυχογιός

Γράφτηκε από την
Καζούο Ισιγκούρο: “Ενας καλλιτέχνης του ρέοντος κόσμου” Ι Εκδόσεις Ψυχογιός

1948. Η Ιαπωνία προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ύστερα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφήνοντας την ήττα πίσω της και ατενίζοντας το μέλλον.

Ο διάσημος καλλιτέχνης Μασούτζι Ονο γεμίζει τις μέρες του φροντίζοντας τον κήπο του, το σπίτι του, τις δύο ενήλικες κόρες του και τον εγγονό του, ενώ περνάει τα απογεύματά του πίνοντας με παλιούς συνεργάτες σε μισοφωτισμένα μπαρ. Θα έπρεπε να περνάει όμορφα τα χρόνια του ως συνταξιούχος. Αλλά καθώς οι αναμνήσεις του επιστρέφουν συνεχώς στο παρελθόν, σε μια ζωή και σε μια καριέρα που επηρεάστηκαν βαθιά από τον ιαπωνικό μιλιταρισμό, μια μαύρη σκιά απειλεί τη γαλήνη του. Ενα μυθιστόρημα για ήρωες και δειλούς, αλλά πάνω απ’ όλα για ανθρώπους, από τον βραβευμένο με Νομπέλ Λογοτεχνίας και booker Καζούο Ισιγκούρο.
Γεννήθηκε στο Ναγκασάκι το 1954, αλλά μεγάλωσε στη Μεγάλη Βρετανία. Εχει γράψει 7 μυθιστορήματα, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 50 γλώσσες και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς της εποχής μας. Το 2017 του απονεμήθηκε το Βραβείο Νομπέλ Λογοτεχνίας. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του “Τα απομεινάρια μιας μέρας”, που το 1989 τιμήθηκε με το Bραβείο Booker και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Αντονι Χόπκινς, “Ο θαμμένος γίγαντας”, “Μη μ’ αφήσεις ποτέ”, “Αχνή θέα των λόφων” και “Οταν ήμαστε ορφανοί”, ενώ ετοιμάζονται και άλλα. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγο και την κόρη του.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.


NEWSLETTER