Σάββατο, 06 Φεβρουαρίου 2021 20:30

“Κατάσκοποι στην άμμο” της Ulrike Rylance Ι Εκδόσεις “Μεταίχμιο”

Γράφτηκε από την


Διακοπές στην Ιταλία! Μαζί με την Πένι θα πάνε η Μάιλι η σκυλίτσα της και η κολλητή της η Ιντα. Και το πράγμα γίνεται όλο και καλύτερο: τελείως συμπτωματικά η Φλώρα και η Μαρί θα πάνε διακοπές στο ίδιο μέρος.

Να όμως που η ντετεκτιβοσυμμορία ενώνει ξανά τις δυνάμεις της, αφού στο ξενοδοχείο όπου μένουν η Φλώρα και η Μαρί αρχίζουν να εξαφανίζονται μπουρνούζια και πετσέτες. Και όχι ένα ή δύο, αλλά εκατοντάδες. Οι ντετέκτιβ είναι σε επιφυλακή και σύντομα πέφτουν πάνω στα κλοπιμαία – στην πλαζ, στο κάμπινγκ... Μόνο που ίχνη του δράστη δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι κοφτερά, ντετεκτιβικά μυαλά.
Η Ulrike Rylance (Ουλρίκε Ράιλανς) γεννήθηκε το 1968, της αρέσει να γράφει βιβλία για παιδιά και έχει δύο από τους πιο χαριτωμένους σκύλους του κόσμου. μπορούν να της κάνουν παρέα στο γράψιμο, αρκεί να είναι φρόνιμοι και να μη δαγκώνουν τον υπολογιστή της. Από το 2001 ζει στο Σιάτλ, στην Αμερική, κι έχει επίσης δύο από τις πιο χαριτωμένες κόρες του κόσμου – όπως κι έναν … σχετικά χαριτωμένο σύζυγο. Το 2015 τιμήθηκε για το έργο της με το βραβείο Hansjorg - Martin-Preis.
Μετάφραση: Δαρεία Τζαννετάκη, εικονογράφηση: Lisa Hansch. Για παιδιά από 9 ετών, σειρά: “Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ”.
Από τις Εκδόσεις “Μεταίχμιο”.