Σάββατο, 17 Απριλίου 2021 20:20

“Ενόλα Χολμς - η υπόθεση του χαμένου Μαρκήσιου” της Νάνσι Σπρίνγκερ

Γράφτηκε από την
“Ενόλα Χολμς - η υπόθεση του χαμένου Μαρκήσιου” της Νάνσι Σπρίνγκερ

Οταν η Ενόλα Χολμς, αδερφή του ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς, ανακαλύπτει ότι η μητέρα της εξαφανίστηκε, ξεκινά αμέσως με προορισμό το Λονδίνο για να τη βρει.

Μα τίποτα δε μπορεί να την προετοιμάσει για όσα την περιμένουν. Επειδή όταν φτάνει, βρίσκεται μπλεγμένη στην απαγωγή ενός νεαρού μαρκησίου, διώκεται από μαχαιροβγάλτες και προσπαθεί να ξεφύγει απ’ τους καταπιεστικούς μεγαλύτερους αδερφούς της, κι όλα αυτά ενόσω προσπαθεί να συνδυάσει τα στοιχεία που έχει για την μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της. Μέσα σε όλο αυτό το χάος, θα καταφέρει η Ενόλα να αποκωδικοποιήσει τα απαραίτητα στοιχεία και να βρει τη μητέρα της;
Η Σπίνγκερ έχει εκδώσει 40 μυθιστορήματα για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά. Αρχίζοντας τη συγγραφική της πορεία όταν αποφοίτησε από το Κολέγιο του Γκέτισμπεργκ το 1970, η Σπρίνγκερ υπηρέτησε για 10 χρόνια το είδος της μυθολογικής φαντασίας, προτού ασχοληθεί με τη σύγχρονη φαντασία, τον μαγικό ρεαλισμό, την αστυνομική λογοτεχνία με ηρωίδες γυναίκες, στρέφοντας, στο τέλος, την προσοχή της στη λογοτεχνία για παιδιά. Τα μυθιστορήματα και οι ιστορίες της για παιδιά προεφηβικής ηλικίας και για εφήβους καλύπτουν ευρύ φάσμα θεματολογίας, από τον σύγχρονο ρεαλισμό και τις ιστορίες μυστηρίου και φαντασίας ως τους μύθους του Αρθουριανού Κύκλου, με τα τελευταία να έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές. Τα βιβλία της Σπρίνγκερ έχουν κερδίσει δύο Βραβεία “Edgar Allan Poe” και ένα Βραβείο “Carolyn W. Field”. Επίσης ήταν υποψήφια για τα Βραβεία ALA Best Book.
Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

 


NEWSLETTER