Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022 16:13

“Το παγκάκι” από τις Εκδόσεις Πατάκη

Γράφτηκε από την

 “Το “Παγκάκι” ξεκίνησε σαν ένα ποίημα που έγραψα για τον σύζυγό μου την Ημέρα του Πατέρα, έναν μήνα μετά τη γέννηση του Αρτσι» λέει η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ.

«Το ποίημα αυτό αποτέλεσε τη βάση αυτής της ιστορίας. Ο Κρίστιαν τη μετέτρεψε με τα όμορφα και απαλά του χρώματα σε εικόνες που εκφράζουν τη ζεστασιά, τη χαρά και την εμπιστοσύνη που περιέχεται σε κάθε σχέση πατέρα - γιου, όποιος κι αν είναι ο τρόπος ζωής τους. Για να φτάσουμε σε αυτό το αποτέλεσμα και να αναδείξουμε τον μοναδικό αυτό δεσμό μέσα από πολλές οπτικές, χρειάστηκε να δουλέψουμε πολύ στενά. Εύχομαι το “Παγκάκι” να αγαπηθεί από κάθε οικογένεια, γιατί θα αντικατοπτρίζει την αλήθεια της καθεμιάς από αυτές, όπως αντικατοπτρίζει την αλήθεια της δικής μου».

«Το κείμενο εξερευνά με ευαισθησία τη σχέση πατέρα-γιου αγγίζοντας τις ευαίσθητες χορδές κάθε πατέρα ή κηδεμόνα» λέει η Μάλλορυ Λερ, υπεύθυνη εκδόσεων του Random House Books for Young Readers Group. «Η ζωγραφική του Κρίστιαν ταιριάζει υπέροχα στα τρυφερά συναισθήματα που προκαλούν οι λέξεις της Μέγκαν και κάθε εικόνα μεταφέρει τη χαρά και την αγάπη της σχέσης πατέρα - γιου. Το Παγκάκι είναι μια ιστορία που γράφτηκε για να μείνει και να διαβάζεται κι από τις επόμενες γενιές».

Η Μέγκαν, δούκισσα του Σάσσεξ, είναι μητέρα, σύζυγος, φεμινίστρια και ακτιβίστρια. Μέσα από το μη κερδοσκοπικό φιλανθρωπικό ίδρυμα “Αρτσγουελ”, αυτή και ο σύζυγός της προσφέρουν βοήθεια σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Ζει στην πατρίδα της, την Καλιφόρνια, με την οικογένειά της, δύο σκυλιά και ένα κοπάδι κοτοπουλάκια που δε σταματάει να μεγαλώνει.

Ο Κρίστιαν Ρόμπινσον τιμήθηκε με τα Βραβεία Κάλντεκοτ και Κορέττα Σκοτ Κινγκ για την εικονογράφηση του “Οδός Αγοράς, τέρμα!”. Εχει γράψει αρκετά εικονογραφημένα βιβλία και έχει εικονογραφήσει ακόμα περισσότερα.