Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 11:25

“Το γαλάζιο που μας ενώνει” Αντώνης Σέργης

Γράφτηκε από την

Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Καλοκαίρι του 1922. Ο Οδυσσέας απολαμβάνει τις διακοπές του στις Σπέτσες, όταν ξαφνικά εμφανίζονται στον ορίζοντα βάρκες γεμάτες κόσμο να πλησιάζουν στην ακτή.

Ποιοι είναι άραγε αυτοί που τον αναγκάζουν να αλλάξει τα σχέδιά του και να επιστρέψει στην Αθήνα; Δείχνουν τόσο διαφορετικοί, ωστόσο, όταν καταφέρνει να ξεπεράσει την αναστάτωσή του και αποφασίζει να τους γνωρίσει καλύτερα, αντιλαμβάνεται πως οι ιστορίες που κουβαλούν μαζί τους είναι ικανές να μεταμορφώσουν και τη δική του ζωή. Κι όσο για το μέλλον, αυτό κρύβεται μονάχα στο απέραντο γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας.

Ενα φανταστικό συναπάντημα του έφηβου ποιητή Οδυσσέα Ελύτη (1911 - 1996) με μια οικογένεια Μικρασιατών προσφύγων ρίχνει άπλετο αισιόδοξο φως στις πιο σκοτεινές πτυχές της ελληνικής ιστορίας αλλά και στο σήμερα.

Ο Αντώνης Σέργης γεννήθηκε στην Λευκωσία το 1981. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κύπρου και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μαθηματική Παιδεία στο University of Bristol, UK. Σήμερα εργάζεται ως δάσκαλος στη δημόσια εκπαίδευση. Η “Πυξίδα δεν δείχνει πάντα τον βορρά”, το πρώτο του βιβλίου, κέρδισε το Α’ Παγκύπριο Βραβείο στο διαγωνισμό του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου (CYBBY) στην κατηγορία “Πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας 2015” ενώ τιμήθηκε με το Βραβείο λογοτεχνικού βιβλίου γνώσεων των βραβείων “Αναγνώστη” 2018.