Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2023 18:10

"Πώς ξεπέρασα το φόβο του θανάτου" του Βασίλη Φλώρου

Γράφτηκε από την
"Πώς ξεπέρασα το φόβο του θανάτου" του Βασίλη Φλώρου

Από τις εκδόσεις "ΟΤΑΝ"

Θέλει κανένας να πεθάνει; Εγώ πάντως δε θέλω με τίποτα. Είμαι απ’ αυτούς που φοβούνται τον θάνατο. Ο θάνατος είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί. Είναι ο μέγας τρομοκράτης, ο μέγας δολοφόνος, ο μέγας κακούργος, ο μέγας άγνωστος σκηνοθέτης σε ταινία τρόμου… Όταν με πιάνει αυτός ο χτικιάρης φόβος του θανάτου, ζηλεύω κάτι τύπους που βλέπουν τη γήινη ζωή σαν ένα αστείο και γελάνε μαζί της, ή και τους άλλους που πιστεύουν σε μια αιώνια μεταθανάτια Ύπαρξη…

Δε θέλω να πεθάνω είπα! Τι στο διάολο ρε… θα μου βρει κανείς λύση τελικά στο πρόβλημά μου; I am κρέιζυ.

Το παράκανα το ξέρω, αλλά παραμένω λάτρης της Αθανασίας με κάθε κόστος! Να βρούνε οι επιστήμονες έναν τρόπο να ζούμε όλοι. Τόση τεχνολογία έχουμε. Μια παγκόσμια τεχνολογία Αθανασίας. Ωραία, ε; Όλοι τότε γινόμαστε αθάνατοι. Ανασταίνονται και οι πεθαμένοι και όσοι γεννιούνται από δω και πέρα δε θα πεθαίνουν ποτέ!

Όμως τι θα τρώμε; Για πόσο θα είμαστε αθάνατοι και που θα χωρέσουμε τόσοι; Για άπειρες χιλιετίες οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια δέντρα, τα ίδια ζώα, τα ίδια πράγματα, η ίδια απαράλλαχτη φύση; Πώς θα ήταν ο κόσμος αν δεν πεθαίναμε;

Τελικά είναι καλύτερο να πεθαίνει κανείς ή να ζει για πάντα;

Σ’ έπιασα, δεν ξέρεις τι να πεις…

Τέτοιες ερωτήσεις είναι του… θανατά!

Που να δεις τις απαντήσεις όμως…

 


O Βασίλειος Ρήγα Φλώρος γεννήθηκε το 1967 στην Καλαμάτα.

Η καταγωγή του είναι από το Παλαιόκαστρο (Ξηροκάσι – Μαρκοχώρι) Μεσσηνίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, θέατρο και θεατρικό παιχνίδι στην Αθήνα. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και εμψυχωτής σε βιωματικές ομάδες δημιουργικής δράσης.

Έχει γράψει δύο δοκίμια, εφτά ποιητικές συλλογές, ένα μυθιστόρημα, καθώς και δεκατέσσερα θεατρικά έργα, ορισμένα από τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές.

Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στην αγγλική και ουκρανική γλώσσα.

Το 2022 τιμήθηκε με το μετάλλιο τεχνών και γραμμάτων της πόλης Grodek της Πολωνίας. Διετέλεσε οργανωτικός πρόεδρος του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.) στους Δελφούς το 2016 και των Πανελλήνιων διαγωνισμών λογοτεχνίας το 2017 και το 2022 στην Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει αρκετές φορές ως μέλος κριτικής επιτροπής διαγωνισμών σε διάφορα είδη λόγου. Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, μέλος του ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών), μέλος του Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου Μεσσηνίας και μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.

 

ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ονειροπόλα του κουταλιού (1997)
Οι μνήμες των Κενταύρων (Εκδόσεις Δυτικές Ινδίες: 2002)
Ο Φωτεινός Χρόνος που προϋπήρχε (Εκδόσεις Δυτικές Ινδίες: 2004)
Το ξωτικό της γραφής (Εκδόσεις Δυτικές Ινδίες: 2007), (δοκίμιο)
Ο άνθρωπος που έρχεται από μέσα (Εκδόσεις Δυτικές Ινδίες: 2008)
Ο καλός ποιητής (Εκδόσεις Δυτικές Ινδίες: 2011)
Μετενσαρκώσεις ερώτων (Εκδόσεις Δυτικές Ινδίες: 2013)
Αυτοσχέδιος Μηχανισμός Ευτυχίας (Εκδόσεις Δυτικές Ινδίες: 2017· Εκδόσεις Κύμα: 20182), (μυθιστόρημα)

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΑΝΘΟΛΟΓΙΕΣ

Ανθολογία Χάρη Πάτση


Γελοιογράφος: Αργύρης Μαυρέας

Ο Αργύρης Μαυρέας είναι Έλληνας γελοιογράφος.

Έχει υπάρξει βασικός συνεργάτης στο ένθετο “9” κομικς της Ελευθεροτυπίας την περίοδο 2001-2013. Η δουλειά του συνήθως χαρακτηρίζεται από την αλληλεπίδραση και αποδόμηση των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και ζώων με κεντρικό ήρωα τα τελευταία χρόνια έναν μικρό ιδιόρρυθμο σκύλο, τον “Jack”.

 


NEWSLETTER