Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 22:10

"Λίνος ο δρακουλίνος" της Μαρίνας Φραγκεσκίδου


Από τις εκδόσεις "Πνοή"

Ο Λivos ο δρακουλίνος διώκεται από τη Χώρα των Δράκων εκειδά δεν μπορεί να βγάλει φωτιά. Ο Σάκης, το πιο ανέμελο κουνέλι, έχει ως μόνη του έννοια να τρώει μπανάνες, και ο Άρης, ο λύκος με τη μαγική φωνή, είναι ερωτευμένος με την Κοκό Σουσού, την ομορφότερη κότα του δάσους.
Σίγουρα θ' αναρωτιέστε τι κοινό μπορεί να έχουν αυτοί οι ήρωες. Μέσα από τις περιπέτειές τους θα μάθουμε πως η φιλία και η αγάπη δεν ορίζονται από τα συνηθισμένα, η διαφορετικότητα έχει πάντα θέση στις καρδιές όσων ξέρουν ν' αγαπούν αληθινά, και εντέλει, κάθε πράγμα γίνεται στον καιρό του.
Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη αγάπη, πολλή πίστη, απεριόριστη φιλία και μια σταλιά εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 5+.

 

Γράφει η ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΛΛΙΒΡΟΥΣΗ για το βιβλίο: Ποιος δεν ξέρει και δεν αγαπά τον Λίνο Δρακουλίνο; Ένας δράκος που μας αγγίζει με το ταξίδι του προς την αποδοχή και την αγάπη. Οι συνοδοιπόροι του χαρίζουν γέλιο, χαρά και συγκίνηση. Κατάλληλο για παιδιά δημοτικού (αν και έχω ακούσει πως έχει ήδη τρυπώσει σε τάξεις νηπιαγωγείου).

 


Η Μαρίνα Φραγκεσκίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων κι αφού απέκτησε τον τίτλο του ορκωτού ελεγκτή και περιπλανήθηκε σε πολυεθνικές εταιρίες, αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και κάπως έτσι, πέρασε από τους αριθμούς στις λέξεις δίνοντας νόημα στην καθημερινότητα της. Έχει γράψει θεατρικά έργα τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε θεατρικές σκηνές της Κύπρου και της Ελλάδας, τηλεοπτικά σενάρια, στίχους τραγουδιών και παιδικά βιβλία.