Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2014 19:50

"Το τέλος μιας τέλειας μέρας" του Δημήτρη Τερζή

Γράφτηκε από την
"Το τέλος μιας τέλειας μέρας" του Δημήτρη Τερζή

Τριάντα τρεις ιστορίες ανθρώπων που φτάνουν στο τέλος μιας τέλειας μέρας, έχοντας ερωτευτεί, δοκιμαστεί, προδοθεί, με το ανικανοποίητο να κυριαρχεί στη ζωή τους και τις φαντασιώσεις ν’ υποκαθιστούν την πραγματικότητα, περιλαμβάνει το βιβλίο του Δημήτρη Τερζή "Το τέλος μιας τέλειας μέρας"

Ενα ζευγάρι που δοκιμάζει τις αντοχές του στην Αυγουστιάτικη ζέστη, η απρόβλεπτη συνάντηση μιας υπαλλήλου sex shop μ’ έναν ιδιόρρυθμο μεσήλικα που γυρεύει το Θεό, τα 112 κιλά οδηγούν μια νέα γυναίκα στο δρόμο των φαντασιώσεων και του ψυχιάτρου, μια λησμονημένη σταρ του θεάτρου αρνείται ως άλλη Μπλανς Ντιμπουά τη σκληρή πραγματικότητα και εμμένει στα φαντάσματα του ένδοξου παρελθόντος της, ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης θάβει το κρυφό παρελθόν του ανάμεσα στις λαμαρίνες μιας κόκκινης Μπελ Αιρ και η  προδομένη καρδιά μιας γυναίκας την παρασύρει στην εκδίκηση υπό τους ήχους του Besame Mucho.

Αυτοί οι χαρακτήρες ενυπάρχουν στις ιστορίες του Δημήτρη Τερζή και όπως σημειώνει η συγγραφέας Μαρία Πετρίτση: "Οι ιστορίες του Τερζή είναι ζωντανοί οργανισμοί. Αναπνέουν, ευωδιάζουν, έχουν χρώματα και γεύσεις. Οι χαρακτήρες του θα μπορούσαν να είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, ηθοποιοί του σινεμά ή φανταστικά πρόσωπα. Ολους όμως τους συνδέει μεταξύ τους η γήινη υπόσταση που ο συγγραφέας κατορθώνει να τους χαρίσει, κάνοντάς τους έτσι να δείχνουν και να είναι ζωντανοί. Το αίσθημα που συνοδεύει τον αναγνώστη στο τέλος κάθε διηγήματος είναι ένα κράμα συμμετοχής στα δρώμενα, ανάγκης για συνέχεια και ονειροπόλησης για όλες εκείνες τις λεπτομέρειες της κάθε ιστορίας που δεν περιγράφησαν αλλά υπονοούνται. Ενα βιβλίο με παλλόμενες σελίδες, γεμάτο στιγμιότυπα καθημερινά όσο και σπάνια, που κατορθώνει να μπει στη ζωή του αναγνώστη και να γίνει πραγματική παρέα"


NEWSLETTER