Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 18:56

Μεσσήνιοι συγγραφείς στο διαγωνισμό του "Public"

Γράφτηκε από την
Μεσσήνιοι συγγραφείς στο διαγωνισμό του "Public"

Αρκετοί Μεσσήνιοι συγγραφείς μετέχουν με τα βιβλία τους στο φετινό διαγωνισμό των βιβλιοπωλείων του "Public" για τις "Πένες της χρονιάς". Τους υποψήφιους συναντάμε σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, ενώ στο σχετικό τρέιλερ βλέπουμε και την "δική" μας ηθοποιό Γιούλικα Σκαφιδά. 

 Αναλυτικά οι υποψήφιοι είναι οι: Κατηγορία "Ελληνικό μυθιστόρημα":

"Ερως ανίατος" Δημήτρης Μίγγας, "Θέλω να σε τρομάξω" Μαρία Μηλιαρά, "Στη σκιά της σιωπής" Μαρία Καραγιάννη, "Το ψέμα της νηνεμίας" Βούλα Αργυροπούλου.

- Κατηγορία "Δοκίμιο, μελέτη, βιογραφία, μαρτυρία": "Το χαμένο Νόμπελ" Κώστας Αρκουδέας, "Φιλοσοφώντας άνευ … Για την κρίση και τον σύγχρονο Ανθρωπο" Κωνσταντίνος Μπούρας.

- Κατηγορία "Ελληνική Ποίηση": "Απόπειρες" Χριστάννα Λούπα, "Πλασμένοι από θάλασσα" Στέβη Σαμέλη.

- Κατηγορία "Παιδική λογοτεχνία": "Η αδερφή μου είναι δράκος", "Η τσιμπιματού", "Αίνιγμα στο Αιγαίο" Μαρία Ρουσάκη - Βίλα. "Ζήτω η αγάπη!", "Μπουναμάδες με μπελάδες", "Ο Γλεντζοφλέβαρος" Γιολάντα Τσορώνη - Γεωργιάδη. "Κατσαριδολογίες", "Τυρολόγιον" Κωνσταντίνα Τασσοπούλου. "Ο Κόρακας, ο Βόρακας και η Σονάτα της Φανής" Γεωργία Γαλανοπούλου. "Ομιλείτε πλουτωνικά;" Κατερίνα Ζωντανού.

- Κατηγορία "Ηρωίδα έμπνευση": "Αστέρι της Ερημου - Ναλιμάρ" Μάνια Βλαχογιάννη. "Θέλω να σε τρομάξω" Μαρία Μηλιαρά.

Στην 1η φάση, έως τις 24 Απριλίου: ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου "Public". Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

Στη 2η φάση, έως τις 22 Μαΐου: τα "Public" ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία.

Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες. Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή απονομής θα ανακοινωθούν από τα Public αρχές Μαΐου.

Το σάιτ είναι http://www.publicbookawards.gr.

 

 

 


NEWSLETTER