Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016 16:17

"Μαύρο γιασεμί" στην "Μπουκαδούρα"

 

Η θεατρική παράσταση "Μαύρο γιασεμί" της Μαρίας Μαραγκουδάκη έρχεται στην "Μπουκαδούρα" στο Πάρκο Λιμενικού Καλαμάτας σήμερα και αύριο στις 9 μ.μ. Η σκηνοθεσία είναι του Βασίλη Βασιλάκη, η ερμηνεία της Κατερίνας Γκατζόγια, η μουσική του Νίκου Επίσκοπου. 

Ο μονόλογος μιας κομμώτριας όταν βγάζει το προσωπείο της ηθοποιού, που πάντα ήθελε να γίνει και αφήνει τον εαυτό της γυμνό στην περιπέτεια ενός φλεγόμενου ‘εγώ’. Ενός ‘εγώ’ που καταρρέει όταν αντικρύζει την πραγματικότητα μέσα στον καθρέφτη και παγώνει το χρόνο. Ενός ‘εγώ’ που ανασυγκροτείται για να σχεδιάσει εκδίκηση. Ενός ‘εγώ’ που μυρίζει μαύρο γιασεμί. Κάθε ασυνείδητη σύγκρουση είναι μια ψυχική πάλη που ξεκινά από την ταυτόχρονη εμφάνιση αντιθέσεων η ασυμβίβαστων παρορμήσεων, ενορμήσεων εσωτερικών η εξωτερικών απαιτήσεων. Η ηρωίδα, η νεαρή αφελής και χειμαρρώδης Σάντρα βλέπει την μητριά ανταγωνιστικά και η προσκόλληση στον πατέρα της μεταφέρεται και στην ενήλικη ζωή. 

"Αρχίζει με το βύθισμα στο πέλαγο των βιωμάτων ... των ανεκπλήρωτων επιθυμιών και ονείρων, των παθών, αναδυόμενα με αφέλεια, ένταση, πόνο, οργή, παραλογισμό, με ένα αρχικά γλυκό, σερμπέτι χαμόγελο αλλά με πολύ κώνειο, που σταδιακά σκληραίνει μέσα σε μια όλο και περισσότερο λιγωτική μυρωδιά γιασεμιού".

 

Την Τετάρτη 17 και την Πέμπτη 18 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, η “Σάντρα” της Μαρίας Μαραγκουδάκη, του Βασίλη Βασιλάκη και της Κατερίνας Γκατζόγια θα βρεθεί στο στέκι πολιτισμού και γεύσεων "Μπουκαδούρα" υπό τους ήχους του Νίκου Επίσκοπου για να διηγηθεί μία ιστορία τόσο καθημερινή που στο τέλος γίνεται ανατριχιαστική!