Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 08:38

Σήμερα η συναυλία Καβάκου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 

Σήμερα η συναυλία Καβάκου στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας 

 

Εφτασε η μεγάλη μέρα, κατά την οποία «Μια ευτυχής συγκυρία» θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Αναφερόμαστε φυσικά στην αποψινή σύμπραξη του Λεωνίδα Καβάκου με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον εξάρχοντα της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου, Ρόμαν Σίμοβιτς, που αναμένεται να προσφέρουν στο κοινό μια πραγματικά σπάνια μουσική εμπειρία.

Η συναυλία έχει προγραμματιστεί ν' αρχίσει στις 8.30 μ.μ. Κατά τη διάρκειά της, ο διεθνούς φήμης Ελληνας βιολιστής Λ. Καβάκος θα αναλάβει διπλό ρόλο - καθώς αφενός θα διευθύνει για πρώτη φορά την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ενώ αφετέρου θα είναι σολίστ στο Διπλό Κοντσέρτο για Βιολί του Γ.Σ. Μπαχ, μαζί με τον σπουδαίο συνάδελφό του Ρ. Σίμοβιτς. Το πρόγραμμα της βραδιάς περιλαμβάνει ακόμη έργα Μότσαρτ (Συμφωνία αρ.36 σε ντο μείζονα, Κ.425 «Του Λιντς») και Σούμαν (Συμφωνία αρ.2 σε ντο μείζονα, έργο 61).

Θυμίζουμε ότι η συναυλία διοργανώνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, και τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων (τα οποία κοστίζουν 30 ευρώ) θα διατεθούν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Τόσο η ΚΟΑ όσο και οι δύο κορυφαίοι σολίστ συμμετέχουν αφιλοκερδώς.