Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017 20:39

Καλέσματα στην Καλαμάτα για το Καρναβάλι της Μεσσήνης (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την

 

 

Στο Καρναβάλι της Μεσσήνης, στις φωτιές το βράδυ της Κυριακής και στην παρέλαση το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας, κάλεσαν απόψε τους Καλαματιανούς οι Νησιώτες. 

Ανδρες και γυναίκες από τη Μεσσήνη, ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και με τη συνοδεία κλαρίνου, χόρεψαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους και κάλεσαν τον κόσμο στις εκδηλώσεις της πόλης τους, μαζί με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και άλλα στελέχη της δημοτικής αρχής.

Στο ιστορικό Δημαρχείο τούς υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, στον οποίο ο κ. Τσώνης πρόσφερε σε κάδρο την αφίσα του Καρναβαλιού της Μεσσήνης με τον ταύρο. 

«Θα είμαστε παρόντες και στην καρναβαλική παρέλαση της Μεσσήνης την Καθαρή Δευτέρα και στις φωτιές, στις γειτονιές της πόλης, το βράδυ της Κυριακής», έστειλε το μήνυμα ο δήμαρχος Καλαμάτας και σημείωσε: «Η Μεσσήνη είναι η επικεφαλής πόλη των καρναβαλιών της Μεσσηνίας, με μεγάλη ιστορία. Εχουμε υποχρέωση να τη στηρίξουμε όλοι. Η Καλαμάτα και η Μεσσήνη είναι αδελφές πόλεις, οφείλουν να πορεύονται μαζί».

 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Τσώνης είπε ότι «θα είμαστε κι εμείς εδώ, στην παρέλαση της Καλαμάτας την Κυριακή, και μετά θα πάμε όλοι μαζί στις φωτιές της Μεσσήνης». Κάλεσε «όλους τους Καλαματιανούς τα αδέλφια μας να μας επισκεφθούν, να δείξουμε πόσο αγαπημένοι είμαστε».