Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017 08:17

Το Μανιατάκειο Ιδρυμα σε σεμινάριο στην Ιταλία 

Το Μανιατάκειο Ιδρυμα σε σεμινάριο στην Ιταλία 

 

Στο πιλοτικό σεμινάριο «InHeriT Project: Προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς ως πηγή βιώσιμης ανάπτυξης», που έγινε στη Ραβέννα της Ιταλίας από τη 1 ως τις 8 Μαρτίου, συμμετείχε το Μανιατάκειο Ιδρυμα.

Το σεμινάριο διοργάνωσε το Fondazione Flaminia, βασικός εταίρος στο έργο «InHeriT» του ERASMUS+.

Ο κύριος στόχος του πιλοτικού σεμιναρίου ήταν ο λεπτομερής καθορισμός των περιεχομένων των ηλεκτρονικών διδακτικών εγχειριδίων για τους εκπαιδευτές και τους εκπαιδευόμενους, καθώς και οι παρουσιάσεις των εκπαιδευτών, προκειμένου να ετοιμαστούν έγκαιρα για τα 5ήμερα σεμινάρια κατάρτισης που θα πραγματοποιηθούν στη Μεσσηνία, την Πάφο και τα Χανιά. Στον καθορισμό των περιεχομένων σημαντικό ρόλο έπαιξε η έρευνα κοινής γνώμης στην πολιτιστική επικράτεια της Μεσσηνίας, της Πάφου και των Χανίων, που αποτύπωνε της αντίληψη που υπάρχει για το αν τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς έχουν οικονομική αξία, ως και η χαρτογράφηση του τοπικού αναπτυξιακού και πολιτισμικού πλαισίου των παραπάνω περιοχών.

To InHeriT είναι ένα τριετές διεπιστημονικό έργο στο οποίο συμμετέχουν η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης (συντονιστής), το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, το Business School του Πανεπιστημίου Middlesex του Λονδίνου (Αγγλία), το Μανιατάκειον Ιδρυμα, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου (Κύπρος), το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, Χανιά και το Fondazione Flaminia, Ραβέννα (Ιταλία). Εκ μέρους του Μανιατακείου Ιδρύματος συμμετείχε η διευθύντρια Βίκυ Ιγγλέζου.

Η επόμενη συνάντηση των εταίρων θα γίνει φέτος το Φθινόπωρο στη Μεσσηνία, όπου το Μανιατάκειον Ιδρυμα θα διοργανώσει πενθήμερο σεμινάριο κατάρτισης για την εν γένει εκπαίδευση ατόμων στην εκτίμηση της οικονομικής και κοινωνικής αξίας της πολιτιστικής κληρονομιάς και ειδικότερα των καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και των συναφών πρωτοβουλιών κοινωνικής επιχειρηματικότητας.