Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017 19:46

Πλήθος κόσμου στις λαμπαδηφορίες στο Σιδηρόκαστρο 

Γράφτηκε από τον
Πλήθος κόσμου στις λαμπαδηφορίες στο Σιδηρόκαστρο 

Παρουσία πλήθους κόσμου αναβίωσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Σιδηρόκαστρο οι λαμπαδηφορίες, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για την 25η Μαρτίου και της συμμετοχής της Τριφυλίας στην Επανάσταση.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τη δοξολογία στο ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια, μετά από ένα μικρό δρώμενο και αναφορά στα γεγονότα της εποχής, δόθηκε το σύνθημα. Από διάφορα σημεία του χωριού ξεκίνησαν οι λαμπαδηφόροι με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία του χωριού. Τα στενά δρομάκια μετατράπηκαν σε ποτάμια φωτιάς, ένα μοναδικό σκηνικό μέσα στη νύχτα, ενώ όσο πλησίαζαν προς την πλατεία τα μπουλούκια ενώνονταν. Φτάνοντας εκεί άναψαν μια μεγάλη φωτιά από τις δάδες και στήθηκε γλέντι γύρω από αυτήν.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, οι αντιπεριφερειάρχες Περικλής Μαντάς και Ελένη Αλειφέρη και ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης.

Τη διοργάνωση είχαν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, ο Δήμος Τριφυλίας, η Τ.Κ. Σιδηροκάστρου, ο Σύνδεσμος Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας, ο Σύλλογος Γυναικών Σιδηροκάστρου «Η Εστία», ο Εξωραϊστικός - Λαογραφικός Σύλλογος «Δημοσθένης Κακκαβάς» και συμμετείχαν οι Σύλλογοι «Ελληνομνήμονες», Φιλοπρόοδοι Φιλιατρών, Εκπολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η Αστρινιά».

Κ.Μπ.

 

 


NEWSLETTER