Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 15:36

Σουρεαλιστική κωμωδία με Τσαλταμπάση και Αρβανίτη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Σουρεαλιστική κωμωδία με Τσαλταμπάση και Αρβανίτη στην Καλαμάτα

Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη έρχονται στην Καλαμάτα με την παράστασή τους "Ring", μια σουρεαλιστική κωμωδία για τον έρωτα και την αιώνια σχέση ανδρών και γυναικών.

Το έργο της Λεονόρ Κονφινό θα παιχτεί στο ΔΗΠΕΘΕ το Σάββατο 8 Απριλίου στις 7 και 9.15 μ.μ. και την Κυριακή 9 Απριλίου στις 8 μ.μ. Η προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας (27210 87902) και στο https://www.viva.gr/tickets/theater/periodeia/ring/. Τα εισιτήρια κοστίζουν: 12 ευρώ το κανονικό, 10 το μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, ανέργων, άνω των 65). 

Δεκαοκτώ διαφορετικοί ρόλοι που θα ερμηνεύσουν με πάθος και πολύ κέφι, οι δύο πρωταγωνιστές. Ο Τσαλταμπάσης και η Αρβανίτη ενσαρκώνουν το ερωτικό μπέρδεμα διαφορετικών ζευγαριών, που παλεύουν μεταξύ τους, τσακώνονται, αλλά και παθιάζονται μέσα από έναν έντονο ρυθμό και μια αισθησιακή χορογραφία. Τα ζευγάρια ανυπομονούν να μοιραστούν τη ζωή τους, να απελευθερωθούν ο ένας από τον άλλον, να βρουν τον έρωτα ή να χαρούν τη μοναξιά τους. Στα 31 της χρόνια, η συγγραφέας ήταν υποψήφια για Βραβείο Μολιέρου (Καλύτερο Εργο 2014). Το γράψιμό της διαθέτει μια δυναμική διαύγεια που αντικατοπτρίζει την σύγχρονη εποχή προκαλώντας σε μεγάλο βαθμό τόσο το γέλιο όσο και τη συγκίνηση.

 Η μετάφραση ήταν του Αντώνη Γαλέου, η σκηνοθεσία του Θανάση Τσαλταμπάση, η κίνηση και η καλλιτεχνική επιμέλεια των: Φρόσως Κορρού, Δημήτρη Κουρούμπαλη, η μουσική του Κώστα Ξενόπουλου, τα σκηνικά - κοστούμια της Κέννυ Μακ Λέλλαν, οι φωτισμοί του Νίκου Βλασόπουλου, οι φωτογραφίες - αφίσα - και το βίντεο ήταν σε επιμέλεια Dutina.


NEWSLETTER