Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 07:55

Σαΐτες και... ανατίναξη του Ιούδα στην Καλαμάτα

Σαΐτες και... ανατίναξη του Ιούδα στην Καλαμάτα

 

Συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους οι σαϊτολόγοι της Καλαμάτας σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, με... ανατίναξη του Ιούδα αλλά και σαΐτες σε διάφορες γειτονιές, από τις 9.30 το βράδυ.

Πιο αναλυτικά, στην πλατεία του Αβραμόγιαννη Ράχης γίνεται ένα ιδιαίτερο κάψιμο του Ιούδα από την «Ομάδα ειδικών κατασκευών» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Ράχη»: Ο υπερμεγέθης αυτός Ιούδας δεν καίγεται απλώς, αλλά ανατινάζεται τελετουργικά μέσα σ' έναν ορυμαγδό κρότων από βαρελότα και σύννεφα καπνού μπαρούτης, συνοδευόμενος από δεκάδες αερόστατα: μικρά, μεγάλα και... τεράστια.

Επίσης σήμερα Μ. Παρασκευή τα μπουλούκια των σαϊτολόγων ρίχνουν σαΐτες και στους επιτάφιους των ενοριών τους, ως εξής: 

Τα μπουλούκια «Κρυφό Σχολειό», «Επίλεκτοι», «Νικηταράς» και «Βετεράνοι Ράχης - Κουφού Ελιές» θα ρίξουν στην πλατεία του Αβραμόγιαννη στους επιτάφιους Αγίου Κωνσταντίνου και Αγίου Γεωργίου. Το μπουλούκι «Παραδοσιακή Φυτειά» θα ρίξει σαΐτες στον επιτάφιο των Ταξιαρχών, μπροστά από το 3ο Δημοτικό σχολείο. Τα μπουλούκια του Αγιου-Σίδερη «Πρωτοπόροι» και «Αγία Λαύρα» θα ρίξουν σαΐτες στον επιτάφιο του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, στην οδό Ευαγγελισμού. Το μπουλούκι «Κούγκι» θα ρίξει σαΐτες στον επιτάφιο του Αγιάννη του Πρόδρομου, στην πλατεία της εκκλησίας. Το «Μπουλούκι της Φυτειάς» θα ρίξει σαΐτες στον επιτάφιο του Αγίου Δημητρίου Αρκάδων, στο ύψος της παιδικής χαράς, στην οδό Π. Καίσαρη.