Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 07:52

Ξεκινάει σήμερα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας

Ξεκινάει σήμερα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας

 

Ξεκινάει σήμερα, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, η φετινή 6η Ανθοκομική Εκθεση Καλαμάτας, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Μαΐου. Τα εγκαίνιά της θα γίνουν αύριο Σάββατο, στις 8 το βράδυ.

Χθες σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας παρατήρησε ότι ο χαρακτήρας της έκθεσης είναι παιδαγωγικός, περιβαλλοντικός και ψυχαγωγικός. Ανέφερε ότι είναι δωρεάν η επίσκεψη, κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν τους επαγγελματίες με τα άνθη κι ενημέρωσε πως 600 παιδιά θα διδαχθούν σε περιβαλλοντικά ζητήματα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος είπε ότι η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στα προϊόντα κλαδέματος, στη διαχείρισή τους και στην κομποστοποίηση.

Ο διευθυντής Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Λιοντήρης πληροφόρησε ότι «η έκθεση αναπτύσσεται σε 3 επίπεδα: Στα βιωματικά περιβαλλοντικά σεμινάρια, που θα παρακολουθήσουν 600 παιδιά από σχολεία της Καλαμάτας. Στην ανθοκομική έκθεση με τους 14 - 15 φυτωριούχους και στις παράλληλες εκδηλώσεις, που είναι: Οι διαλέξεις για τη διαχείριση του κλαδέματος, οι δράσεις από συλλόγους που φιλοξενούνται στα βαγόνια του Πάρκου και οι μουσικές - ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

Ο κ. Λιοντήρης υπενθύμισε ότι τα σημεία για τα κλαδέματα, για τη συγκέντρωσή τους είναι στο Ανατολικό και στο Δυτικό Κέντρο, στο ΒΙΟΠΑ, στο νέο Δημαρχείο και στο Πάρκο Σιδηροδρόμων (σε 2 σημεία). Και παρατήρησε πως με την επεξεργασία τους παράγεται κομπόστ βελτιωτικό για κήπους και γλάστρες.

Ο συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος Νίκος Κισκήρας (και υπεύθυνος του Αγροτικού - Λαογραφικού Μουσείου) ενημέρωσε ότι: Την Κυριακή 21 Μαΐου στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσουν ποδηλατοβόλτες (με λουλούδια στα ποδήλατα) από την κεντρική πλατεία στο "Πανελλήνιο" και τερματισμό στο Πάρκο Σιδηροδρόμων με επίσκεψη στο Αγροτικό - Λαογραφικό Μουσείο.

Την Τετάρτη 24 Μαΐου οργανώνεται "Πάμε Βόλτα" στο Πάρκο Σιδηροδρόμων, για γνωριμία με τη χλωρίδα του.

Την Παρασκευή 26 του μήνα εκδηλώσεις χορού, στο πατινάζ, από 5 σχολές χορού της πόλης. Και παράσταση Καραγκιόζη από τους μικρούς καραγκιοζοπαίχτες Κώστα και Γεωργία Δημητρακοπούλου.