Παρασκευή, 19 Μαϊος 2017 17:14

Η  Χορωδιακή Συνάντηση της «Αρμονίας»

Η  Χορωδιακή Συνάντηση της «Αρμονίας»

Το Σάββατο 13 Μαΐου στο αμφιθέατρο «Μαρία Κάλλας» του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε η 16η ετήσια χορωδιακή συνάντηση της Ενωσης «Φίλων Μουσικής» Καλαμάτας «Αρμονία».

Η εκδήλωση στηρίχτηκε οικονομικά από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας και από πολίτες φίλους και υποστηρικτές της «Αρμονίας».

Συμμετείχαν κατά σειρά εμφανίσεως: Η μικτή Δημοτική Χορωδία Γαλατσίου από την διεύθυνση του μαέστρου κ. Σπύρου Παπαδάτου, η Χορωδία Αιγίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Λεωνίδα Χαραλαμπόπουλου, η χορωδία του «Ωδείου Ναούσης» υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημήτρη Παρόλα και η χορωδία «Αρμονία» Καλαμάτας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Μιχάλη Γαργαλιώνη, η οποία ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία τραγούδια κλασικά, δημοτικά, σύγχρονα κορυφαίων συνθετών κ.ά.

Η χορωδία τίμησε τον πρώτο της πρόεδρο Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο έναν σεμνό άνθρωπο που με συνέπεια και ουσιαστική προσφορά στήριξε τη χορωδία και συνετέλεσε στην καταξίωσή της επί 25 συνεχή έτη.

Η ευρύχωρη αίθουσα στην οποία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ήταν ασφυκτικά γεμάτη από φίλους της χορωδιακής μουσικής οι οποίοι απολαύσανε ποιοτικά ακούσματα και ζήσανε μια πράγματι ξεχωριστή βραδιά. Το πρόγραμμα παρουσίασε με ζηλευτή δεξιοτεχνία ο φιλόλογος και χορωδός Πλούταρχος Γεωργίου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. της «Αρμονίας» και στην πρόεδρό της ιατρό Αρετή Κορακοβούνη που παρά την κρίση που περνάμε, κατάφεραν να οργανώσουν μια πράγματι πολύ πετυχημένη εκδήλωση.

Γρηγόρης Κριμπάς