Κυριακή, 04 Ιουνίου 2017 19:24

«Το ψέμα» στην Καλαμάτα με Θοδωρή Αθερίδη και Σμαράγδα Καρύδη 

Το θεατρικό του Florian Zeller «Το ψέμα», έρχεται στην Καλαμάτα στις 10 και 11 Ιουλίου στο Κάστρο σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη. Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα στο Θέατρο "Μικρό Παλλάς" παρουσιάζεται φέτος το καλοκαίρι σε όλη την Ελλαδα.

Ο Θοδωρής Αθερίδης, και η Σμαράγδα Καρύδη μετά από 6 χρόνια ενώνονται και πάλι σαν θεατρικό ζευγάρι και μαζί με την Μυρτώ Αλικάκη και τoν Κωνσταντίνο Κάππα θα μάθουν πώς ένα μικρό ψέμα μπορεί να διαταράξει τη ζωή δύο ζευγαριών.

Η ιστορία: μια βραδιά για δύο φιλικά ζευγάρια που πορεύονται χρόνια μαζί. Το ένα ζευγάρι, η Αλις και ο Πωλ. Το άλλο ζευγάρι, ο Μισέλ και η Λωράνς. Η Αλις έχει δει στο δρόμο τον Μισέλ να φιλιέται με μια άγνωστη γυναίκα. Θα το πει στη Λωράνς; Πώς θα κυλήσει η βραδιά; Μια κωμωδία για όλους όσους ζητούν να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα. Είναι πολύ δύσκολο να λες την αλήθεια, όταν αλήθεια και ψέμα γίνονται ένα!

Η μετάφραση είναι της Μαριαλένας Κωτσάκη, τα σκηνικά της Αθανασίας Σμαραγδή, τα κοστούμια του Αγι Παναγιώτου, ο σχεδιασμός φωτισμού του Χρήστου Τζιόγκα. Βοηθός σκηνοθέτη είναι η Αγνή Χιώτη και βοηθός σκηνογράφου ο Γιώργος Θεοδοσίου.