Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 22:17

Απόλαυσαν 10.000 αγκινάρες στη Μικρομάνη (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Απόλαυσαν 10.000 αγκινάρες στη Μικρομάνη (βίντεο-φωτογραφίες)

 

 

Δέκα χιλιάδες αγκινάρες μαγειρεμένες με ξεχωριστές συνταγές από τις γυναίκες του χωριού, προσφέρθηκαν στον κόσμο, που έδωσε το “παρών” στη Γιορτή Αγκινάρας στη Μικρομάνη, το βράδυ του Σαββάτου. 

Ο κόσμος απόλαυσε αγκινάρες με κιμά παπουτσάκια και μουσακά, αγκινάρες πίτσα, αγκινάρες με λουκάνικο - αυγά και τυρί και αγκινάρες σκορδαλιά στολισμένες σαν τριαντάφυλλο.

«Η Γιορτή Αγκινάρας πραγματοποιείται κάθε χρόνο εδώ και 30 χρόνια. Ξεκίνησε σαν μια μικρή γιορτή και τώρα έχει μεγαλώσει, χάρις στις γυναίκες του χωριού που μαγειρεύουν και τον κόσμο που έρχεται», μας είπε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρομάνης (οργανώνει τη γιορτή) Βασιλική Αγγελακάκη - Ανδρεάδου. Παρατήρησε ότι «τις αγκινάρες προσφέρουν οι παραγωγοί του χωριού. Μπαίνουν στην κατάψυξη και μαγειρεύονται αυθημερόν, τη μέρα της γιορτής». Επιβεβαίωσε, ακόμα, πως «η αγκινάρα είναι σημαντικότατο προϊόν για τη Μικρομάνη. Πολλές οικογένειες ζουν από αυτή».

Το δήμαρχο Καλαμάτας στη γιορτή εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, αναφέροντας τη θρεπτική αξία και την οικονομική σημασία της αγκινάρας.

 

Στη γιορτή που συνεχίστηκε μέχρι αργά με λαϊκό γλέντι, παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης.


NEWSLETTER