Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 07:55

«Το Σκλαβί» από την Πειραματική Σκηνή από σήμερα στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Γράφτηκε από τον
«Το Σκλαβί» από την Πειραματική Σκηνή από σήμερα στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Το βραβευμένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου “Το Σκλαβί”, βασισμένο σε ένα παραμύθι από τη Σύμη, παρουσιάζει για μία ακόμα φορά η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ σήμερα, αύριο και μεθαύριο με ώρα έναρξης στις 8.30 το βράδυ.

Αυτό γνωστοποίησε η πρόεδρος της ΠΣΚ Λέτα Πετρουλάκη, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες το μεσημέρι με τη σκηνοθετική ομάδα του έργου, Δέσποινα Δρεπανιά και Κωνσταντίνο Μαραβέλια, προσθέτοντας ότι η παράσταση αυτή σηματοδοτεί το τέλος της προηγούμενης αλλά και την έναρξη της νέας χρονιάς για το γνωστό ερασιτεχνικό θεατρικό σχήμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δέσποινας Δρεπανιά και Κωνσταντίνου Μαραβέλια, ενώ τη μουσική των τραγουδιών -σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου- έχει γράψει ο Νίκος Κυπουργός. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε η Κατερίνα Μηλιαρέση, τους φωτισμούς ο Γιάννης Τσιούπας, ενώ οι φωτογραφίες είναι του Νίκου Τζαβάρα και η αφίσα της Τζένης Ντεκελέ.

Το εισιτήριο είναι 10 ευρώ, το μειωμένο 7 ευρώ και προπώληση γίνεται στο Βιβλιοπωλείο “Ανάγνωση” και στο καφέ “Στο κύμα”.

“ΧΡΟΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ”

Για μία χρονιά “γεμάτη δραστηριότητες” μίλησε η Λ. Πετρουλάκη, που ανακοίνωσε παράλληλα μια παιδική παράσταση για τα φετινά Χριστούγεννα -ενημερώνοντας ότι 6 με 7 Οκτωβρίου θα γίνουν εγγραφές για το παιδικό τμήμα της Πειραματικής Σκηνής.

Ανήγγειλε επίσης και τη διοργάνωση, τον Μάιο του 2018, του 2ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου, η προετοιμασία για το οποίο ξεκινά ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Παράλληλα επισήμανε ότι η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας θα υλοποιήσει τη φετινή χρονιά “ένα πρωτότυπο εργαστήριο, σκοπός του οποίου είναι να προχωρήσει παραπέρα η ΠΣΚ, δεν μπορεί ο σύλλογος να στηρίζεται σε ένα άτομο”, όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Λέτα Πετρουλάκη.

Η πρόεδρος του σχήματος δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις, επιφυλασσόμενη για περισσότερες λεπτομέρειες στην ανακοίνωση που, όπως είπε, θα γίνει μέσα στον ερχόμενο Οκτώβριο.

Συγκινημένη και απόλυτα ικανοποιημένη από τη συνεργασία της με την Πειραματική Σκηνή δήλωσε η Δέσποινα Δρεπανιά, ενώ από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Μαραβέλιας, μιλώντας για “Το Σκλαβί” σημείωσε ότι “δεν πρόκειται για παράσταση πρωταγωνιστών, κανείς δεν είναι αναντικατάστατος, αλλά και όλοι είναι σημαντικοί”, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Β.Γ.Μ.


NEWSLETTER