Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 17:03

Εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια στη Μεθώνη

Εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια στη Μεθώνη

Εκδήλωση στη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια διοργανώνει στη Μεθώνη την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Πολλαπλών Δράσεων Μεθώνης και ευρύτερης περιοχής “Ιωάννης Καποδίστριας”.

Η εκδήλωση, ανήμερα της 186ης επετείου από τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, αφορά τη θεατρική παράσταση “Η Σήμερον ως Αύριον και ως Χθες” η οποία θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης, στις 8 το βράδυ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η ιδέα και η σκηνοθεσία είναι του Πέτρο Αυγερινού, η σκηνογραφία του Βασίλη Διονυσόπουλου, η επιμέλεια κοστουμιών και η μουσική επιμέλεια της Δώρας Παπανικολάου, τα βίντεο και το μοντάζ του Δημήτρη Ζησιμόπουλου, όπως επίσης τα ηχητικά και τα ηλεκτρολογικά, ενώ η κινηματογράφηση του Μιχάλη Μελέαγρου που είναι και βοηθός σκηνοθέτη.

Παίρνουν μέρος οι Δώρα Παπανικολάου, Μαριάννα Μπούντη, Κωνσταντίνα Κορακάκη, Γιώτα Τσώνη, Γιώργος Γάλλος, Πέτρος Αυγερινός. Χορεύουν οι Πάνος Κουραμπάς και Μαριάννα Μπούντη, ενώ τρομπέτα παίζει ο Γιώργος Νικήτας.

Στην ίδια ανακοίνωσή του, ο σύλλογος σημειώνει ότι «εκτός των άλλων του επιδιώξεων, φιλοδοξεί να εντάξει την Μεθώνη στο Δίκτυο Πόλεων "Ιωάννης Καποδίστριας" (στο οποίο μετέχουν Κέρκυρα, Ναύπλιο, Αίγινα, Λευκωσία –Κύπρος, Κόπερ –Σλοβενία), τόσο ένεκα των στενών δεσμών του αδικοχαμένου κυβερνήτη με την περιοχή μας, όσο κυρίως λόγω του πρόσφατα ανακαινισμένου Καποδιστριακού Σχολείου Μεθώνης (ένα από τα πρώτα αλληλοδιδακτικά σχολεία που χτίστηκαν επί των ημερών του), με απώτερο στόχο το Καποδιστριακό Σχολείο της Μεθώνης να γίνει το κέντρο μιας γενικότερης πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτισμικής αναβάθμισης για την ευρύτερη περιοχή».