Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 10:34

Παρουσίαση των σχολών και των κέντρων χορού σε έκθεση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση των σχολών και των κέντρων χορού σε έκθεση στην Καλαμάτα

 

Την 1η ανοιχτή  έκθεση – παρουσίαση των σχολών, συλλόγων, σωματείων και κέντρων χορού διοργανώνει το Τμήμα Καλαμάτας του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού “Cid-Unesco”, για την ανάδειξη και την προώθηση των χορευτικών δυνάμεων στην πόλη της Καλαμάτας. Η έκθεση ξεκίνησε χθες και θα διαρκέσει ως και το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο. 

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να πληροφορήσει το κοινό και της ευρύτερης Μεσσηνίας για το πού διδάσκεται χορός, ποιος διδάσκει, ποια είδη διδάσκονται στην πόλη, τι δυνατότητες σπουδών υπάρχουν και τι προοπτικές εξέλιξης προσφέρονται στους μαθητές. Δίνεται έτσι η δυνατότητα στον επισκέπτη να βρει το είδος που του ταιριάζει. Επίσης, μέσω της έκθεσης, επιδιώκεται να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους επαγγελματίες του χορού να παρουσιάσουν τη σχολή τους, τη δουλειά τους και το προσωπικό τους προφίλ.

Η καινοτομία της δράσης έγκειται στο ότι οι πολίτες μπορούν να κάνουν μια πλήρη έρευνα αγοράς για το χορό στην πόλη τους επισκεπτόμενοι ένα και μόνο μέρος (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας) και μπορούν να επωφεληθούν από τις προσφορές. Η έκθεση θα γίνει κατά τις ώρες λειτουργίας του Πνευματικού και η είσοδος είναι δωρεάν.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Πνευματικό, ο πρόεδρος του τμήματος Θωμάς Παλάντζας είπε πως στη δράση μετέχουν 12 σχολές και εξέφρασε την ελπίδα του χρόνου να είναι περισσότερες. Ο γραμματέας Ηλίας Παρθένιος σημείωσε πως αυτή είναι η πρώτη χορευτική εκδήλωση της χρονιάς, που εκφράζει την ομαδικότητα και τη συνεργασία που πρέπει να έχει η τέχνη του χορού. 

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER