Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 15:55

Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά στην Κορώνη

Γράφτηκε από την



Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά της Κορώνης στους χώρους του Γυμνασίου Κορώνης από τις 10:00 το πρωί έως τις 7:00 το βράδυ.
Εφέτος, η Χριστουγεννιάτικη Εορταγορά της Κορώνης που πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά διαφέρει από τις άλλες εορταστικές εκδηλώσεις. Παίρνει μια πανανθρώπινη διάσταση επιστρέφοντας στις ρίζες και τις παραδόσεις του λαού. Το παλαιό Κορωνέικο καράβι αντικαθιστά το φανταχτερό ξενόφερτο χριστουγεννιάτικο δέντρο και αντί για μικροπαιχνιδάκια μοιράζονται μικρές πίτες που μας θυμίζουν το βαθύτερο νόημα της βασιλόπιτας. Ο Άγιος Βασίλης έρχεται από την Καισάρεια για να μας προσφέρει, όχι φανταχτερά δώρα αλλά δώρα αγάπης, φιλανθρωπίας και σοφίας. 
Η Εορταγορά, που αποτελεί πλέον θεσμό, διοργανώνεται με την πρωτοβουλία των Γυναικών Κορώνης και τη στήριξη της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, του Γυμνασίου Κορώνης, της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Κορώνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, του Συνδέσμου Κορωναίων «Παναγία Ελεήστρια» και του Μανιατακείου Ιδρύματος.
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να βρουν σε ελκυστικές τιμές προϊόντα παρασκευασμένα από τις γυναίκες με παραδοσιακό τρόπο καθώς επίσης και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς Επιπλέον, μια πλούσια ποικιλία από χριστουγεννιάτικα δώρα, βιβλία, ρούχα, χειροτεχνίες κ.α.
Όπως κάθε χρόνο τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.


Από το "Μανιατάκειο"


NEWSLETTER