Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 20:46

Στη Λυρική ο Γ. Θωμόπουλος και η Φιλαρμονική Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας και ο γνωστός Μεσσήνιος ερμηνευτής Γιάννης Θωμόπουλος θα εμφανιστούν σε εκδήλωση που θα γίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή στην Αθήνα, τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ. Τίτλος της εκδήλωσης "Οι στίχοι αυτοί…" και συνδιοργανώνεται από το Σύνδεσμο "Η Καλαμάτα" και το Σύλλογο των Απανταχού Νησιωτών "Ο Πάμισος", με τη συμπαράσταση του Νησιώτη αντιπροέδρου της Λυρικής, Θανάση Θεοδωρόπουλου.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποίηση σπουδαίων Ελλήνων ποιητών -όπως Σαπφώ, Ελύτης, Γκάτσος, Βρεττάκος, που μελοποιήθηκαν από τους σημαντικότερους Ελληνες συνθέτες-, καθώς και Μεσσήνιων ποιητών.
Τη μουσική διεύθυνση θα έχει ο Κώστας Νικολέας και αφηγητής θα είναι ο Στέφανος Ληναίος. Θα τραγουδήσουν επίσης η Ευτυχία Δημητρακοπούλου και η Σταυρούλα Νικολοπούλου, ενώ φιλική συμμετοχή θα έχει ο Μεσσήνιος ακορντεονίστας Χρήστος Ζερμπίνος.
Η μουσική εκδήλωση θα γίνει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, στο θέατρο "Ολύμπια" στην οδό Ακαδημίας 59-61. Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να καλεί στα τηλέφωνα 210 7799948, 210 6546547 και 210 2584159.