Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2011 20:52

Εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Καλαμάτας (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Οι εκπρόσωποι των φορέων που συμμετέχουν στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις

Με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου σήμερα στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ξεκινούν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου και των φορέων.
Σε συνέντευξη Τύπου χθες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Φάρις" Νίκος Μπασακίδης ευχαρίστησε τους συλλόγους και τους φορείς για τη συμμετοχή τους και τους χορηγούς για τη στήριξή τους - τονίζοντας ότι για τις φετινές γιορτές στόχος είναι με ελάχιστο κόστος να γίνουν εκδηλώσεις κόντρα στο κλίμα της κρίσης.
«Δημιουργούμε ένα ξεχωριστό κλίμα χαράς με εορταστικές εκδηλώσεις ποικίλης θεματικής, από 30 περίπου συλλόγους και φορείς. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια για την τόνωση της οικονομίας της πόλης και της περιοχής, στολίζοντας τα σπίτια, τις βιτρίνες και τα καταστήματά τους με χριστουγεννιάτικο διάκοσμο. Ετσι θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα πιο όμορφο, γιορτινό κλίμα για τις άγιες μέρες, και θα μπορέσουμε να προσελκύσουμε επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας», είπε ο Νίκος Μπασακίδης.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των γιορτινών εκδηλώσεων έχει ως εξής:
- Σήμερα στις 8 μ.μ. άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Νωρίτερα στις 7.15 μ.μ. χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του δήμου και στις 7.45 «Γιορτινά Μουσικά Βήματα» από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας («Jazz Steps» και Χορωδία).
- Αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί «Δημιουργώντας με φαντασία» από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας.
- Την Κυριακή «Οι φίλοι μας τα ζώα…», από τον Φιλοζωικό και στις 11 π.μ. «Το χωριό του Αϊ-Βασίλη», ευχόδεντρο, ζωγραφιές και χριστουγεννιάτικοι χορευτικοί ρυθμοί από τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο «Απόλλων και Αρτεμις». Στις 7 μ.μ. τα τμήματα Μουσικής Προπαιδείας του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας παρουσιάζουν το παραμύθι «Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» του Ευγένιου Τριβιζά.
- Τη Δευτέρα 12/12 «Οι φίλοι μας τα ζώα…», από τον Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας.
- Την Τρίτη 13/12 «Οι φίλοι μας τα ζώα…», από τον Φιλοζωικό.
- Την Τετάρτη 14/12 «Οι φίλοι μας τα ζώα…», από τον Φιλοζωικό. Επίσης: Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του και στις 6 μ.μ. «Χριστούγεννα στην Ευρώπη» με μελωδίες, δρώμενα, παιχνίδια, κεράσματα από το Διεθνές Χορωδιακό Σύνολο «Ακρίτας», την παιδική χορωδία του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας και το Σύλλογο Γερμανόφωνων Γυναικών.
- Την Πέμπτη 15/12 έργα των παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας και «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας.
- Την Παρασκευή 16/12 «Φέτος κάθε παιχνίδι θα βρει μια παιδική αγκαλιά», από το Δημοτικό Παντοπωλείο. Εργα των παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας. «Δίνοντας χρώμα στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβας» από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό Καλαμάτας. Στις 6 μ.μ. στον πεζόδρομο Αριστομένους το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας παρουσιάζει το σύνολο πνευστών «5 Modern Ensemble». Στις 6 μ.μ. «Το σπιτάκι των τριτέκνων», με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.
- Το Σάββατο 17/12 «Φέτος κάθε παιχνίδι θα βρει μια παιδική αγκαλιά», από το Δημοτικό Παντοπωλείο. «Χριστούγεννα του κόσμου» - έκθεση με φωτογραφίες και πληροφορίες για τις παραδόσεις των Χριστουγέννων από το Κέντρο Νέων Καλαμάτας. «Ενημερώσου…» από το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου «Μαρία Κάλλας» και το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Ν. Μεσσηνίας. «Δίνοντας χρώμα στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβας» από την Ορνιθολογική Εταιρεία. «Οι φίλοι μας τα ζώα…», από τον Φιλοζωικό Καλαμάτας. Στις 11 το πρωί, live εορταστική εκπομπή από τα ραδιόφωνα City FM, Κανάλι 20, Δίαυλος. Στις 12 το μεσημέρι «Εναλλακτικά Χριστούγεννα»: Τα παιδιά δημιουργούν και στολίζουν με ανακυκλωμένα υλικά το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους, από το πρόγραμμα δημιουργικής ανακύκλωσης Re:think project. Επίσης, ανταλλακτικό παζάρι από το Δήμο Καλαμάτας και το Δίκτυο Κalamata Free Space. Στις 6 μ.μ. «Το σπιτάκι των τριτέκνων» με χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας.
- Την Κυριακή 18/12 «Φέτος κάθε παιχνίδι θα βρει μια παιδική αγκαλιά», από το Δημοτικό Παντοπωλείο. «Δίνοντας χρώμα στη λιμνοθάλασσα Γιάλοβας» από την Ορνιθολογική. «Οι φίλοι μας τα ζώα…», από τον Φιλοζωικό. Στις 11 το πρωί «Χριστούγεννα με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Στις 11.30 το πρωί θέατρο κούκλας από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας. Στις 12.30 το μεσημέρι «Ευρωπαϊκή και Παραδοσιακή Ορχήστρα και Χορωδία» από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Στις 6 μ.μ. «Το σπιτάκι των τριτέκνων». Στις 8 μ.μ. εγκαίνια έκθεσης «Σήμερον η κτίσις αγάλλεται και πανηγυρίζει κι ευφραίνεται…» με εικαστικά έργα και δρώμενα από τους σπουδαστές του Εικαστικού Εργαστηρίου της «Φάρις».
- Τη Δευτέρα 19/12 «Φέτος κάθε παιχνίδι θα βρει μια παιδική αγκαλιά», από το Δημοτικό Παντοπωλείο. «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό Ομιλο Καλαμάτας. Στις 7.30 μ.μ. «Κάλαντα του Δωδεκαημέρου» από τη χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας, υπό τη διεύθυνση του Βαγγέλη Κώτσου.
- Την Τρίτη 20/12 «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό.
- Την Τετάρτη 21/12 ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας παρουσιάζει τα έργα των παιδιών του. «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό. «Τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου χρωματίζουν με νότες τις χριστουγεννιάτικες εορτές των Σχολείων», «Φάρις» - Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
- Την Πέμπτη 22/12 «Μηνύματα αγάπης» με τις ΜΚΟ «Παναθηναϊκή» και «Lions». Εργα των παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας. «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό. Στις 6 μ.μ. «Παίζουμε…» από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Στις 7 και στις 9 μ.μ. «Καλές ευχές ν’ ακούς… σε δύσκολους καιρούς» από τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.
- Την Παρασκευή 23/12 «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από τα Παιδικά Χωριά SOS. «Χριστουγεννιάτικο bazaar», από τον ξενώνα «Θάλπος Ι» Καλαμάτας. Εργα των παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας. «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό. «Μηνύματα αγάπης» με τις ΜΚΟ «Παναθηναϊκή» και «Lions». Στις 12 το μεσημέρι «Και με το καλωσόρισμα, καλές σας εορτάδες!» από το Συνεταιρισμό Γυναικών «Η Χρυσαλίδα». Στις 6 μ.μ. «Χριστουγεννιάτικες και άλλες μελωδίες» με τη Φιλαρμονική του Δήμου. Στις 6.30 μ.μ. οι ΜΚΟ «Παναθηναϊκή» και «Lions» προσφέρουν στους μικρούς μας φίλους το «Το εργαστήρι του Αϊ-Βασίλη»: δημιουργίες σε χριστουγεννιάτικα μοτίβα, face paiting, παιχνίδια κ.ά.
-Το Σάββατο 24/12 «Οι φίλοι μας τα ζώα…» από τον Φιλοζωικό Καλαμάτας. Στις 12 το μεσημέρι «Το Πνεύμα των Χριστουγέννων», θεατροπαιχνίδια με τον Αϊ-Βασίλη. «Χριστούγεννα - Πρωτούγεννα, πρώτη γιορτή του χρόνου» με κάλαντα από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.
- Την Τετάρτη 28/12 έργα των παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας. Στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας «Γιορτινό τραπέζι με μεσσηνιακά προϊόντα». Στις 6 μ.μ. «Το σπιτάκι των τριτέκνων» με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες, γλυκίσματα και δρώμενα για τους μικρούς μας φίλους, από το Σύλλογο Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας. Επίσης, παραδοσιακοί χοροί και δρώμενο από το Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαμάτας.
- Την Πέμπτη 29/12 έργα των παιδιών του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Μεσσηνίας. Στις 7 μ.μ. «Γιορτινές πινελιές και καλούδια» από την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Καλαμάτας.
- Την Παρασκευή 30/12 στις 11 π.μ. «Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες»: μελοποιημένα διαδραστικά παραμύθια από το Σύλλογο Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας «Γιορτινό τραπέζι με μεσσηνιακά προϊόντα». «Χριστουγεννιάτικο bazaar» από τα Παιδικά Χωριά SOS. Στις 7.30 μ.μ. «Χριστούγεννα στην Καλαμάτα», προβολή από την Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Στις 6 μ.μ. στο Ιστορικό Κέντρο «Ο καινούριος χρόνος θέλει... χάλκινα» (πνευστά του Δημοτικού Ωδείου).
- Το Σάββατο 31/12 στις 12 το μεσημέρι «Ταχυδρομείο ευχών»: Τα παιδιά στέλνουν τις ευχές τους. Την ίδια ώρα «Αρχιμηνιά και Αρχιχρονιά κι αρχή καλός μας χρόνος», κάλαντα με τη Φιλαρμονική του δήμου. Στις 11.30 μ.μ. «2012 ευχές», υποδοχή του Νέου Ετους στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
- Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012 στις 5 μ.μ. στο Αλεξανδράκειο Γηροκομείο Καλαμάτας, η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου κοντά στην τρίτη ηλικία.

Πολυμέσα