Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 14:42

Ο “Μάγος του Οζ” στο Δασκαρόλειο στη Μεσσήνη

Ο “Μάγος του Οζ” στο Δασκαρόλειο στη Μεσσήνη

 

Παραστάσεις με το “Μάγο του Οζ” ξεκινά το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης από το Σάββατο 18 Νοεμβρίου έως και τις 3 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 9 μ.μ., Κυριακή στις 7 μ.μ. στο Δασκαρόλειο Πνευματικό Κέντρο στη Μεσσήνη.

Πρόκειται για ένα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους. Η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της ηθοποιού Ελένης Ευταξοπούλου. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ. 

Οι συντελεστές είναι οι: επιμέλεια μουσικής - φωτισμού: Ελένη Ευταξοπούλου, βοηθός σκηνοθέτη: Αθηνά Τσακοπούλου, επιμέλεια κοστουμιών, φροντιστήριο: Ελένη Ευταξοπούλου, Τζοάννα Σκιαδά, Πάρις Καίσαρης. Σκίτσο αφίσας: Ηλίας Παναγιωτόπουλος, επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Γκούζος, Τασία Γιαννέτσου, Κατερίνα Τζώρτζη, Πάρις Καίσαρης, κατασκευή σκηνικών: Βασίλειος Λαγός, επιμέλεια προγράμματος: Τασία Γιαννέτσου – Αικατερίνη Χριστοπούλου, φωτογράφιση προγράμματος: Γεώργιος Τασσόπουλος.

Η παράσταση ανεβαίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεσσήνης «Στρ. Αθ. Δασκαρόλης» (Παπαφλέσσα 3). Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Νάνσι Θεοφιλοπούλου, Αγγελική Ιντζέμπελη, Πάρις Καίσαρης, Ρενάτα Κούσκουλα, Χριστίνα Κωνσταντοπούλου, Ματθαίος Μαρκόπουλος, Ρουμπίνη Ξυνού, Τζοάννα Σκιαδά, Σάκης Σταθόπουλος, Αθηνά Τσακόπουλου.

Στην ιστορία, η Ντόροθι και το σκυλάκι της μεταφέρονται, παρασυρμένοι από έναν κυκλώνα, στη χώρα του Οζ. Εκεί θα συναντήσουν το Σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι που θα τους συντροφεύσουν στο ταξίδι τους προς τη Σμαραγδένια Πόλη. Εκεί η όμορφη παρέα ελπίζει να συναντήσει τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να τη βοηθήσει, τον περίφημο και τρομερό Μάγο του Οζ. Την Ντόροθι να επιστρέψει στην πατρίδα της, το Σκιάχτρο να του δώσει μυαλό, τον Τενεκεδένιο να αποκτήσει καρδιά και το Δειλό Λιοντάρι να το κάνει θαρραλέο. Θα καταφέρουν άραγε, να τον βρουν; Κι αν ναι, θα είναι πρόθυμος εκείνος να τους βοηθήσει;

Μια υπέροχη, μαγική ιστορία που μας υπενθυμίζει τη σημασία των φίλων, του σπιτιού και της οικογένειας και πως ό,τι αναζητάμε βρίσκεται τελικά μέσα μας.