Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011 21:44

Την Παρασκευή η πρεμιέρα της παράστασης "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης"

Πρεμιέρα θα κάνει την Παρασκευή στις 9 μ.μ. το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας με το έργο του Ακη Δήμου "Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης" που σκηνοθετεί η Κλεώνη Φλέσσα. Τα σκηνικά είναι της Αρτεμης Τσιτούρα, η μουσική του Ηρακλή Πασχαλίδη και τα φώτα του Ανδρέα Μπέλλη.
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ελένη Τζώρτζη, Τάσος Πολιτόπουλος, Ιωάννα Χιώτη, Κώστας Λαός, Περικλής Αλμπάνης, Γιώργος Τσαπόγας, Μαριέτα Αντιβάση.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Το “Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης” είναι ένα έργο για ένα σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό. Είναι, επίσης, ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας. Ποια είναι η οικογένεια, ποια είναι η δουλειά μας, ποια είναι τα αισθήματά μας, ποια τα οικονομικά μας, ποια είναι η πατρίδα μας, εδώ πρώην Ελλάς. Κυρίως, όμως, είναι ένα έργο για την Ιοκάστη Παπαδάμου, μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι μια χαριτωμένη εκκεντρική αν δεν ήταν τόσο απελπισμένη, κι αν η τρικυμία αυτής της κολασμένης νύχτας δεν την ξέβραζε ναυαγό σ’ έναν κόσμο μια ιδέα αλλιώτικο απ’ αυτόν που είχε στο κεφάλι της.

 

Λεπτομέρειες για τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων θα δοθούν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη το μεσημέρι.