Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 15:03

Την Παρασκευή η πρεμιέρα του έργου “Απατεών ο Φιάκας” στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Την Παρασκευή η πρεμιέρα του έργου “Απατεών ο Φιάκας” στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας (βίντεο)

 

Λαμπερή αναμένεται να είναι η αυριανή πρεμιέρα του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με την παράσταση "Απατεών ο Φιάκας” του Δ.Κ. Μισιτζή στις 9 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή, σε σκηνοθεσία Φ. Σοφιανού. Για το θέμα οι συντελεστές έδωσαν χτες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στο θέατρο, αναλύοντας περισσότερα για το εγχείρημα. 

Η πρόεδρος της “Φάρις”Αναστασία Μπελογιάννη είπε πως νιώθει ιδιαίτερη χαρά για τη νέα αυτή παραγωγή και κάλεσε όλο το θεατρόφιλο κοινό της πόλης. Ο Μεσσήνιος πρωταγωνιστής Φίλιππος Σοφιανός σημείωσε πως όλη η ομάδα δούλεψε σκληρά και πως πλέον αισθάνεται αυτή την “ιερή αγωνία” λίγο πριν την έναρξη. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως το δήμαρχο Π. Νίκα, τον κορυφαίο ενδυματολόγο – σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ, την υπεύθυνη του θεάτρου Ολυμπία Δημητρέα, τη βοηθό σκηνοθέτη Χριστίνα Τζιάλλα.

Η γνωστή ηθοποιός Ματθίλδη Μαγγίρα στάθηκε στο θέμα της ιδιαίτερης γλώσσας και στο πόσο μεγάλη πρόκληση ήταν αυτός ο ρόλος για εκείνη. “Στόχος μου είναι το κοινό να μη δει τίποτα από ... εμένα, να δει μόνο ... “Ευανθία””, είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε πως ανεβαίνει στο σανίδι του ΔΗΠΕΘΕΚ μετά από 30 χρόνια, γεγονός πολύ συγκινητικό για τον ίδιο. “Το ΔΗΠΕΘΕ διαμόρφωσε ένα αξιόλογο κοινό όλα αυτά τα χρόνια, μακάρι να φανούμε αντάξιοι” δήλωσε.

Η Ολγα Αλεξανδροπούλου μίλησε για την επιστροφή τόσο στην πατρίδα της όσο και στο ΔΗΠΕΘΕ. Ευχαρίστησε όλους τους συναδέλφους της για το πολύ καλό κλίμα που έχουν μεταξύ τους, κλίμα που θυμίζει οικογένεια. “Το έργο έρχεται από το παρελθόν, αλλά είναι επίκαιρο και έχει δυναμική για το μέλλον” πρόσθεσε.

Τέλος ο Αρης Τσαμπαλίκας έκανε γνωστό πως ο ηθοποιός στο κείμενο αυτό έπρεπε να μετασχηματίσει, να δει τον εαυτό του ως μουσικό όργανο και τα λόγια ως παρτιτούρα. 

Το έργο θα παίζεται μέχρι και τις 4 Μαρτίου, Παρασκευή και Σάββατο στις 9 το βράδυ και Κυριακή στις 8, εκτός από τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, που αντί της Κυριακής θα παιχτεί τις Τρίτες 26 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου. 

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 10 και 8 ευρώ. 

Γ.Σαρ.

 


NEWSLETTER