Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018 10:36

Ολοκληρώνεται σήμερα η Εβδομάδα Γαλλοφωνίας στην Μεσσηνία

Ολοκληρώνεται σήμερα η Εβδομάδα Γαλλοφωνίας στην Μεσσηνία

 

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ολοκληρώνεται σήμερα η Εβδομάδα Γαλλοφωνίας, που γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ο κ. Παυλόπουλος θα δει από κοντά την έκθεση «Η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο: από το Γουλιέλμο Βιλλεαρδουίνο έως σήμερα», στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό.

Η Εβδομάδα διοργανώνεται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γαλλοφωνίας που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου.

Οι εκδηλώσεις για φέτος περιελάμβαναν το 2ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία που έγινε το Σάββατο 17 Μαρτίου, ταυτόχρονα με άλλα 34 σημεία στην Ελλάδα (φέτος συμμετείχε και η Πύλος), με πρώτο αναγνώστη τον αναπ. υπουργό Εξωτερικών Γ. Κατρούγκαλο, την εκδήλωση «Αίσωπος και Λαφοντέν: μια διαλεκτική σχέση με παιδαγωγικές προεκτάσεις» σε συνεργασία με την Ενωση Μεσσήνιων Συγγραφέων που έγινε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και τη μεγάλη έκθεση «Η σχέση της Καλαμάτας με τη Γαλλία μέσα στο χρόνο: από το Γουλιέλμο Βιλλεαρδουίνο έως σήμερα» στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου που θα είναι επισκέψιμη έως και σήμερα.