Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2012 21:01

Βραβείο για την “Απνοια” στη Γιούλικα Σκαφιδά

Γράφτηκε από την
Βραβείο για την “Απνοια” στη Γιούλικα Σκαφιδά

Το βραβείο του Α' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Απνοια" κέρδισε η Καλαματιανή ηθοποιός Γιούλικα Σκαφιδά, στα βραβεία κοινού που διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πόρταλ SevenArt (www.sevenart.gr).
Η απονομή των βραβείων έγινε σε ειδική εκδήλωση προχθές το βράδυ στον κινηματογράφο "Μικρόκοσμος Filmcenter". Η Γιούλικα, μιλώντας στην "Ε" για αυτό το βραβείο, μας είπε:
«Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βραβείο για μένα, γιατί πρόκειται για ένα βραβείο κοινού και είναι ωραίο να ξέρεις ότι ο κόσμος βλέπει τη δουλειά σου, αναγνωρίζει τους κόπους σου και σε ανταμείβει με ένα βραβείο... Εύχομαι και του χρόνου να υπάρξουν ακόμα περισσότερες ταινίες - γιατί παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουμε, βλέπουμε ότι το σινεμά συνεχίζει να πορεύεται με γρήγορους ρυθμούς και να ταξιδεύει στα φεστιβάλ του κόσμου. Συγκεκριμένα η "Απνοια" πήγε στο Μόντρεαλ, πήγε στην Αμερική, στο Λονδίνο, όπου πήρε κι εκεί βραβείο στο London Greek Film Festival.
Επίσης θέλω να πω ότι είναι λίγο "περίεργο" να νιώθεις ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου σήμερα, γι' αυτό και θέλω να ευχαριστήσω το σκηνοθέτη μου Αρη Μπαφαλούκα, που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι στην ταινία, και τον συμπρωταγωνιστή μου, τον επίσης Καλαματιανό Σωτήρη Πάστρα».
Το συγκεκριμένο βραβείο ήρθε σε μια δύσκολη στιγμή για τη Γιούλικα Σκαφιδά που μόλις πριν από λίγες μέρες έχασε την αγαπημένη της γιαγιά - στη μνήμη της οποίας άλλωστε αφιέρωσε το βραβείο.
«Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι με τιμήσατε με την ψήφο σας. Το βραβείο αυτό είναι αφιερωμένο στη μνήμη της γιαγιάς μου που αποτέλεσε για μένα πηγή έμπνευσης πολλές φορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η Καλαματιανή ηθοποιός πριν από λίγο καιρό ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με το Εθνικό Θέατρο στο "Βράχο" του Γρ. Ξενόπουλου που διασκεύασε και σκηνοθέτησε η Ρούλα Πατεράκη.
«Ηταν δύσκολο έργο, που νομίζει κανείς ότι δεν έχει και τόση αξία στο σήμερα, για τον σύγχρονο θεατή, αλλά ήταν τέτοια η διασκευή της κ. Πατεράκη και τέτοια η σκηνοθεσία της και η επιλογή των ηθοποιών, που έγινε κατά κάποιον τρόπο σύγχρονο. Είναι έτσι κι αλλιώς, πιστεύω, διαχρονικός ο Ξενόπουλος - και συνετέλεσε πολύ κι η διασκευή που του έδωσε μια άλλη πνοή», μας είπε σχετικά.
Αυτή την περίοδο η Γιούλικα Σκαφιδά κινείται σε χαλαρούς ρυθμούς καλλιτεχνικά, ωστόσο είναι σχεδόν έτοιμη για την επόμενη σεζόν:
«Είμαι στη διαδικασία ολοκλήρωσης της συμφωνίας για θεατρικό έργο την επόμενη χειμερινή σεζόν. Παράλληλα έχω κάνει κάποιες οντισιόν για μια κινηματογραφική ταινία. Εν καιρώ θα πούμε περισσότερα, γιατί ακόμα είναι νωρίς».


NEWSLETTER