Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2018 19:04

“Γιορτή Μπάμιας” στους Αρμενιούς Τριφυλίας

“Γιορτή Μπάμιας” στους Αρμενιούς Τριφυλίας

Για 21η χρονιά φέτος πραγματοποιείται η Γιορτή Μπάμιας αυτό το Σάββατο στους Αρμενιούς Τριφυλίας , μια γιορτή θεσμός που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες.

Μια γιορτή που καθιέρωσε ο Σύλλογος Απανταχού Αρμενέων και πλέον έχει βρει την στήριξη της Περιφέρειας και του Δήμου Τριφυλίας, Μια γιορτή που γεννήθηκε από την αγάπη των κατοίκων για το συγκεκριμένο προϊόν που καλλιεργούν στον τόπο τους και έχει αποτελέσει στο πέρασμα των χρόνων σημαντικό οικονομικό στήριγμα για τις αγροτικές οικογένειες.

Σε χθεσινή συνέντευξη τύπου για την σημασία της γιορτής αυτής απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα σε όλους να παραβρεθούν μίλησαν η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερη γαστρονομική εκδήλωση που προβάλει το τοπικό προϊόν και προσελκύει επισκέπτες έλληνες και ξένους. Φέτος είπε για πρώτη φορά στηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνία και με το Σύλλογο συνδιοργανώνουν αυτή την εκδήλωση, αφού σαν Περιφέρεια έχουν στόχο να στηρίζουν τις ανιδιοτελείς προσπάθειες των πολιτών οι οποίοι προσπαθούν να αναδείξουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τόπους τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας τόνισε ότι ο Δήμος έχει το σύνθημα της εξωστρέφειας, η Τριφυλίας είναι ένας τόπος που πρέπει να δεις και ένας τόπος που πρέπει να ζεις. Η κοινότητα των Αρμενιών έχει ταυτίσει την ζωή της με την καλλιέργεια της μπάμιας και καλούμε είπε όλους τους επισκέπτες να επισκεφθούν την γιορτή αυτή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Αρμεναίων Αργυρό Αδαμοπούλου υπογράμμισε πως εδώ και 21 χρόνια ο Σύλλογος διοργανώνει αυτή τη γιορτή, είναι ένα πολιτιστικό γεγονός που το στηρίζουμε και έχει μεγάλη απήχηση σε όλη τη Μεσσηνία, θέλουμε να το συνεχίσουμε και θα το κάνουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ενώ ευχαρίστησε τόσο την Περιφέρεια όσο και το Δήμο για την υποστήριξη.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΚ Αρμενιών Τάκης Καλογερόπουλος ανέφερε πως η μπάμια έχει μια ιστορία 2 αιώνων στο χωριό τους, είναι ένα προϊόν που στήριξε την τοπική οικονομία και είναι κατεξοχήν οικογενειακή καλλιέργεια. Είναι ένα προϊόν από το οποίο δεν μπορεί να πλουτίσει κάποιος όμως μπορεί να έχει ένα καλό οικογενειακό εισόδημα.

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία από αντίστοιχη γιορτή προηγούμενων ετών)