Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 15:21

Διήμερη γιορτή βιβλίου για 3η χρονιά στην Κορώνη

Διήμερη γιορτή βιβλίου για 3η χρονιά στην Κορώνη

 

Πιστό και φέτος στο ραντεβού του με το αναγνωστικό κοινό της Κορώνης -και όχι μόνο- το βιβλιοπωλείο “Χαρτί και μολύβι” διοργάνωσε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη πολυποίκιλες δράσεις και παρουσιάσεις βιβλίων για κάθε ηλικία και γούστο.

Η διήμερη γιορτή βιβλίου διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την ιδιοκτήτριά του Χρυσοβαλάντη Λευτάκη και ξεχώρισε. Μια από τις πιο δυνατές παρουσιάσεις, που έκανε τη διαφορά, ήταν το αφιέρωμα στο παιδικό βιβλίο “Ο Αυγερινός” της Μαρίας Κασαμπαλάκου, μητέρας ενός αγοριού με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού. Το βιβλίο, άλλωστε, είναι μια ιστορία για τον αυτισμό και την αγάπη. Μάλιστα, γι’ αυτά τα διαφορετικά παιδιά με διαταραχή αυτιστικού φάσματος, μίλησε η κοινωνική λειτουργός Μαρία Λευτάκη, ενώ η βραδιά έκλεισε μελωδικά με ντόπιους μουσικούς και γαστρονομικές λιχουδιές και κεράσματα από τοπικά καταστήματα.

Αλλά και το επόμενο βράδυ της Τετάρτης ο κόσμος της Κορώνης και επισκέπτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την παρουσίαση του βιβλίου “Οταν η ματιά σου άγγιξε την ψυχή μου” της Κύπριας συγγραφέα Μαρίας Σωφρονίου, “πιστής φίλης της Κορώνης”, όπως την αποκαλεί η Χρ. Λευτάκη, καθώς κάθε καλοκαίρι επισκέπτεται τον τόπο τους.

Αυτό όμως, που και φέτος ξεχώρισε και ευχαρίστησε στο διήμερο των εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου, ήταν η συμμετοχή των παιδιών, που “σε κάθε εκδήλωση μας εκπλήσσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην προσωπική της σελίδα στο Facebook η ιδιοκτήτρια του “Χαρτιού και Μολυβιού”, για την οποία “τα παιδιά είναι πηγή έμπνευσης και δημιουργίας!”.