Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 10:22

Μικρό Θέατρο Λάρισας: “Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι” με 9μελή θίασο στην Καλαμάτα

 

Ενα αγαπημένο παραμύθι σε πραγματική θεατρική απόδοση παρουσιάζει φέτος το Μικρό Θέατρο Λάρισας σε όλη την Ελλάδα, κάνοντας στάση και στην Καλαμάτα αυτό το Σάββατο, για 2 απογευματινές παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου.

Το πασίγνωστο παραμύθι των αδελφών Γκριμ “Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι” μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή με 9μελή θίασο, σε μια πολύ προσεγμένη διασκευή, απολύτως κατάλληλη για παιδιά κάθε ηλικίας.

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας συνεχίζει και φέτος την παράδοση που έχει δημιουργήσει από το 2009 με τις ποιοτικές παιδικές παραγωγές του, και μετά την επιτυχία που σημείωσε το καλοκαίρι με τον Λύκο και τα 7 Κατσικάκια σε όλη τη χώρα, παρουσιάζει φέτος το χειμώνα ένα φανταστικό παραμύθι που το γνωρίζουν όλα τα παιδιά... και οι μεγάλοι.

Η ιστορία της Χιονάτης, με την κακιά μητριά της, τη μάγισσα, το βασιλόπουλο, τα ζώα του δάσους και τους 7 νάνους, είναι συναρπαστική: Η μητριά, από τη ζήλια της καθώς αναρωτιόταν ποια είναι πιο όμορφη, καταδίκασε τη Χιονάτη και την κυνήγησε με τη βοήθεια του κυνηγού. Προσπάθησε με το δηλητηριασμένο μήλο να πάρει πάλι τα πρωτεία της ομορφότερης, αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν υπολόγισε την αγάπη του βασιλόπουλου, την καλοσύνη της Χιονάτης, και φυσικά την αγάπη των 7 νάνων!

Η παράσταση είναι ένα μουσικό παραμύθι, με διαλόγους γεμάτους χιούμορ, υπέροχα τραγούδια και παραμυθένια σκηνικά. Πρόκειται για ένα θεατρικό έργο που έχει σκοπό να διασκεδάσει αλλά και να διδάξει τα παιδιά - όπως άλλωστε κάθε παιδική παραγωγή με την υπογραφή ποιότητας του Μικρού Θεάτρου Λάρισας.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Γιώργος Πουλής. Σκηνογραφία - Κοστούμια - Ειδικές Κατασκευές: Βαλεντίνο Βαλάσης. Σχεδιασμός Φωτισμών: Πασχάλης Λόκας. Γραφιστικά: Στέλιος Καλογεράκης. Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Καρατζιός. Κίνηση - Χορογραφίες: Δάφνη Μαρκάκη.

Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Δάσκαλος, Κλέλια Φελεσάκη, Μαργαρίτα Τοκατλίδη, Αννα Γιαννακίδου, Βασιλική Πουλή, Μάιρα Αλεξοπούλου, Μαρία Δερεμπέ, Μαρκελίνα Γιαζίτζη, Μαρία Καρύδη-Ψαράκου.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας το Σαββατο 13 Οκτωβρίου, στις 5.15 μ.μ. και στις 7.15 μ.μ. Τα εισιτήρια κοστίζουν 8 ευρώ στην προπώληση και 10 ευρώ στο ταμείο. Προπώληση γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο (τηλ. 27210 87902).