Δευτέρα, 05 Νοεμβρίου 2018 09:05

Ι’ Πολυδούρεια: Αφιέρωμα στον Γιώργο Τσαγκάρη και στην ποιήτρια Ζωή Καρέλλη

Γράφτηκε από την
Ι’ Πολυδούρεια: Αφιέρωμα στον Γιώργο Τσαγκάρη και στην ποιήτρια Ζωή Καρέλλη

Επετειακό χαρακτήρα είχαν τα Ι’ Πολυδούρεια που πραγματοποιήθηκαν προχθές Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, καθώς η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον εμπνευστή του θεσμού, τον αείμνηστο συνθέτη Γιώργο Τσαγκάρη, καθώς και στην ποιήτρια Ζωή Καρέλλη.

Για τον Γιώργο Τσαγκάρη μίλησε η φιλόλογος Χαρά Νικολακοπούλου μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, ενώ την ποιήτρια Ζωή Καρέλλη και το έργο της παρουσίασε η συγγραφέας, κριτικός Λογοτεχνίας και συντονίστρια εκπαίδευσης Χρύσα Σπυροπούλου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εξ άλλου, απονεμήθηκε στη φιλόλογο Χρυσούλα Παπακυριάκου το Βραβείο Ποίησης έτους 2018 στη μνήμη της Μαρίας Πολυδούρη, για την ποιητική συλλογή “των γραμμάτων”, που εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο “Παρασκήνιο”, σειρά “Λίθυρον”. Την απόφαση για το βραβείο έλαβε η κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν ο φιλόλογος Αγγελος Λάππας πρόεδρος της Ενωσης Μεσσηνίων Συγγραφέων, ο Βασίλειος Μπαζάνης εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, η φιλόλογος Αντωνία Παυλάκου εκπρόσωπος της “Φάρις” και η ποιήτρια Ελένη Κοφτερού εκπρόσωπος της “Φάρις” επίσης.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου “Φάρις” και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας.


NEWSLETTER