Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 22:26

Παρουσιάστηκε το βιβλίο "Αρχαία Θουρία - Το Ασκληπιείο" της Ξένης Αραπογιάννη

 

Το βιβλίο της Ξένης Αραπογιάννη “Αρχαία Θουρία - Το Ασκληπιείο” παρουσιάστηκε το Σάββατο σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο “Rex”.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο καθηγητής Αρχαιολογίας και διευθυντής του προγράμματος της Αρχαίας Μεσσήνης, Πέτρος Θέμελης, ο δικηγόρος Δημήτρης Παπανικολόπουλος και η συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Νικόλαος Ζαχαριάς.

Η κ. Αραπογιάννη εξέφρασε την ελπίδα να προχωρήσουν οι ανασκαφικές εργασίες και να αποκαλυφθεί πλήρως και το Θέατρο, ώστε το επόμενο βιβλίο να γραφτεί γι' αυτό.

Η αρχαιολόγος στο βιβλίο της αφηγείται τις ιστορίες της απαλλοτρίωσης και της ανακάλυψης, περιγράφει τον χώρο, το μνημείο και τα ευρήματα, σε ένα κείμενο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Το Ασκληπιείο της Αρχαίας Θουρίας, ένα εκπληκτικό μνημείο, κρυβόταν κάτω από ένα ελαιώνα που απαλλοτριώθηκε με τις ευλογίες του ιδιοκτήτη του. Και όπως είπε η κ. Αραπογιάννη, ο ιδιοκτήτης, ο Πέτρος Γραμπάς, ήταν που την προέτρεψε να γράψει το βιβλίο, με αφιέρωση στη μητέρα του.

Η παρουσίαση οργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο “Βιβλιόπολις” και τις εκδόσεις “Αρχείο”.