Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018 17:08

Πρεμιέρα το Σάββατο για τους "Χρυσαφέντηδες και Καλοκύρηδες"

Γράφτηκε από την
Πρεμιέρα το Σάββατο για τους "Χρυσαφέντηδες και Καλοκύρηδες"

 

Πρεμιέρα για το κοινό κάνει αυτό το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., η χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση "Χρυσαφέντηδες και Καλοκύρηδες", η οποία παρουσιάζεται ήδη σε σχολεία.

Το παιδικό βιβλίο της Ιφιγένειας Κυργιώ μετατράπηκε σε θεατρικό κείμενο και η παράσταση, που πέρυσι αγαπήθηκε από μικρούς και μεγάλους, επιστρέφει φέτος για δεύτερη φορά στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής με τη θεατρική ομάδα “Αlternativo”.

Η παράσταση φέτος ανανεώθηκε με τραγούδια και χορό, και υπόσχεται να ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους θεατές σε έναν κόσμο γεμάτο χρυσόσκονη και αστεράκια, με φόντο τη μαγεία των Χριστουγέννων. Στη σκηνή ανεβαίνουν μια σύγχρονη Σταχτοπούτα, μια κακιά μητριά, μια ετεροθαλής αδερφή και δύο απρόσκλητοι επισκέπτες που έρχονται να φέρουν τα πάνω κάτω μέσα σε μια νύχτα. Το έργο θέλει στην ουσία να μας δείξει πως με τη δύναμη της αγάπης ο κόσμος μας μπορεί πραγματικά να αλλάξει.

 

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Είναι μέρες Χριστουγέννων. Η Χριστινιώ, ταλαιπωρείται από την κακιά μητριά που την αναγκάζει να κάνει συνεχώς δουλειές και αγγαρείες. Μόνη της συντροφιά η Λενιώ, η ετεροθαλής αδερφή της. Ο χρόνος για τον χορό του αρχοντόπουλου έχει φτάσει, οι ετοιμασίες δεν έχουν τελειωμό και η Χριστινιώ δεν έχει προλάβει να τελειώσει τις δουλειές που της έχουν αναθέσει. Μέσα στην αναστάτωση που επικρατεί…φήμες λένε πως τέτοιες μέρες καλικάντζαροι εισβάλλουν στα σπίτια των νοικοκυραίων και φέρνουν τα πάνω κάτω!

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Ιφιγένεια Κυργιώ. Σκηνοθεσία: Ζωή Γεωργιλέα. Σκηνικά - κουστούμια: Στεφανία Γεωργιλέα. Επιμέλεια ήχου και φωτισμού: Μαρία Μαυροειδέα. Στίχοι τραγουδιών: Χρυσαυγή Καφοπούλου, Πέτρος Κρητικάκος. Graphic Design: Αcris Callas. Φωτογραφίες: Στέλιος Κρητικάκης.

Ηθοποιοί: Χρυσαυγή Καφοπούλου, Ζωή Γεωργιλέα, Πόπη Χαρίτου.

Διάρκεια παράστασης: Μία ώρα και είκοσι λεπτά (με διάλειμμα δέκα λεπτών). Τιμή εισιτηρίου: 4 ευρώ παιδιών, 8 ευρώ ενηλίκων. Τηλέφωνο κρατήσεων: 6975-956430.

 


NEWSLETTER