Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2019 07:55

Θεατρικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ (βίντεο)

Θεατρικό εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζει το ΔΗΠΕΘΕΚ (βίντεο)

 

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά, εφήβους και ενήλικες ξεκινά σύντομα στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, με διδάσκοντα τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιάννη Μαργαρίτη.

Τα μαθήματά του θα είναι δωρεάν για το πρώτο διάστημα, μέχρι να φανεί σε ποιο επίπεδο θα κινηθεί η συμμετοχή και ποιες θα είναι οι ηλικίες των συμμετεχόντων.

Για τα παραπάνω, αλλά και για όλα τα νεότερα του ΔΗΠΕΘΕ δόθηκε χτες συνέντευξη Τύπου στο θέατρο. Εκεί, ο πρόεδρος της “Φάρις” Γιάννης Δούζης ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυση του εργαστηριού, σχολιάζοντας πως το ΔΗΠΕΘΕ είναι ο πλέον αρμόδιος φορέας για την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην επόμενη παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, στα “Εμφύλια έπη”, με τα οποία ο θεσμός ξεπερνά κατά μία παραγωγή τις προδιαγραφές της προγραμματικής σύμβασής του. Με αυτό το έργο θα γίνει και μια  “ευρωπαϊκή εξόρμηση” σε διάφορα φεστιβάλ, όπως πρόσθεσε. Τέλος αναφέρθηκε στην “Μια αγκαλιά θέατρο” που επισκέφθηκε το Νοσοκομείο και τις Λέσχες Φιλίας, με μεγάλη επιτυχία.

Ο σκηνοθέτης κ. Μαργαρίτης είπε πως ανάλογα με τη συμμετοχή και τις ηλικίες των ενδιαφερομένων μαθητών στο εργαστήρι, θα στηθούν και τα τμήματα και θα αποφασιστεί το ποιοι θα είναι οι άλλοι διδάσκοντες. Ο ίδιος έχει 30 χρόνια διδακτική εμπειρία και από αυτά, 12 στο Εθνικό. Μάλιστα υπάρχει η σκέψη να γίνει και ένα τμήμα για τα παιδιά που τελειώνουν το λύκειο και θέλουν να δώσουν εξετάσεις σε θεατρικές σχολές. Το ΔΗΠΕΘΕ έτσι μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία τους. Ο κ. Μαργαρίτης, μεταξύ άλλων, τόνισε πως δεν βλέπει τα ερασιτεχνικά σχήματα με ανταγωνισμό και ανέλυσε πως στο εργαστήρι, το οποίο είναι ανοιχτό για τους ερασιτέχνες, θα προσεγγίζονται θέματα όπως: αυτοσχεδιασμός, τεχνικές, ασκήσεις, προσέγγιση ρόλου, πρακτικά ζητήματα. Οποιος θέλει μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον από σήμερα, καλώντας εργάσιμες ώρες στο τηλέφωνο του θεάτρου 27210 82616.

Σχετικά με τα “Εμφύλια έπη”, για αυτά έχει ξεκινήσει ένας κύκλος επαφών ώστε να παιχτούν και για τα λύκεια της πόλης, εφόσον είναι έργο που αφορά την ιστορία. Σχετικά με τη θερινή παράσταση, το κοινό θα απολαύσει μια νέα παραγωγή, ενώ για το επόμενο δρώμενο που θα παρουσιαστεί στις Λέσχες Φιλίας, ο ίδιος είναι σε αναζήτηση κειμένου.

Γ.Σαρ.