Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019 08:08

Δυναμικό και φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Δυναμικό και φέτος το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας (βίντεο)

 

 

Πλουσιότερο και πολυπληθέστερο από τις προηγούμενες χρονιές είναι το φετινό 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας, το οποίο ξεκινά την Κυριακή και θα ολοκληρωθεί στην Κυριακή 19 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα θεσμό που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, καταπιάνεται με πολλά ζητήματα του σήμερα και ευελπιστεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο εύρος. Ολα τα σχετικά στοιχεία μπορεί κανείς να δει αναλυτικά στα σάιτ peiramatikiskinikalamatas.com/puppetfest/ και puppetfest.gr.

Χτες το μεσημέρι, η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας Λέττα Πετρουλάκη είπε σε συνέντευξη Τύπου πως η οργάνωση έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Φέτος υπάρχουν 47 παραστάσεις, 20 θίασοι, 48 κουκλοπαίκτες, νέες τεχνικές, νέα θέματα, όλων των ειδών οι κούκλες στο πρόγραμμα. Η ίδια αναφέρθηκε στις μεγάλες, κεντρικές παραστάσεις και ευχαρίστησε το Δήμο, την Περιφέρεια, τους χορηγους, τη “Φάρις”, τους εθελοντές και την Πρωτοβάθμια – Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στη συνέχεια η Ελευθερία Κυριακοπούλου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σχολίασε το ότι η Πειραματική Σκηνή προσφέρει πάρα πολλά στην τοπική κοινωνία και πως το έργο της πρέπει να εκτιμάται.

Ο Δημήτρης Σαρρής από την Πρωτοβάθμια Μεσσηνίας δήλωσε πως μέσα από την πανάρχαια αυτή τέχνη το παιδί ανακαλύπτει τον κόσμο και αναπτύσσει όλες του τις αισθήσεις.

Η Γιώτα Βασιλειάδη μέλος της Πειραματικής αναφέρθηκε στη συνεισφορά των εθελοντών, η οποία είναι πολύ μεγάλη.

Το πρώτο μεγάλο δρώμενο θα γίνει την Κυριακή  =και λέγεται “La Petite Marguerite”. Είναι μια μετακινούμενη διαδραστική περφόρμανς με σαπουνόφουσκες (Bubble Parade), που θα αρχίσει στις 8 μ.μ. από το ΔΗΠΕΘΕΚ.

Γ.Σαρ.


NEWSLETTER