Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019 10:07

Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Φουρτζοκρέμμυδα – πτυχιούχοι ενός αιώνα”

Γράφτηκε από την
Παρουσιάστηκε το βιβλίο “Φουρτζοκρέμμυδα – πτυχιούχοι ενός αιώνα”

 

Η παρουσίαση του νέου βιβλίου “Φουρτζοκρέμμυδα – πτυχιούχοι ενός αιώνα” έγινε την Τετάρτη το βράδυ σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, σε κλίμα συγκίνησης.

Η βραδιά έκλεισε με απονομή τιμητικών διπλωμάτων σε εκπαιδευτικούς που δίδαξαν στην περιοχή, από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας Νίκο Ζαχαριά, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Δημήτρη Οικονομόπουλο και τον πρ. περιφερειακό διευθυντή Πάνο Πετρόπουλο. Εύφημες μνείες παραδόθηκαν για τους: Υπατία Αλιφέρη, Νικόλαο Αλεξόπουλο, Ευγενία Βαμβακά, Αλεξάνδρα Βασιλοπούλου, Κωνσταντίνο Βασιλόπουλο, Αναστασία Γκούμα, Δήμητρα Γκεζερλή, Δήμητρα Γεωργοπούλου, Χρήστο Δεμπεγιώτη, Γιώργο Θεοδοσάτο, Ολγα Κεραμιδά, Διονύσιο Κοτσομύτη, Κωνσταντίνο Κοχλιαρίδη, Φωτεινή Καπάνταη, Ευσταθία Καρβέλα, Ιωάννη Κωστάκη, Γεωργία Μαράντου, Χριστίνα Μπάκα, Χρύσα Μπόσινα, Σωτήρη Νικολόπουλο, Αλεξάνδρα Ξηρογιάννη, Παναγιώτη Ξυνό, Νίκο Πανταζόπουλο, Δημήτρη Παναγόπουλο, Μαρί Ρούσση, Ελένη Τσαγκάρη, Παναγιώτα Τσάκωνα, Νίκο Τσακπινέλη, Ντίνο Τσόπελα, Δέσποινα Υφαντή, Αντώνη Καρακούση, Μαρία Τσιμικλή (στους ίδιους ή σε συγγενείς τους).

Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του Μεσσήνιου καθηγητή Μεταμοσχεύσεων Αλκιβιάδη Κωστάκη, ο οποίος παρέλαβε την εύφημο μνεία για τον πατέρα του Ιωάννη Κωστάκη, που υπηρέτησε στο Δημοτικό Σχολείο Κρεμμυδίων το 1930.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος της “Ε” Γιούλα Σαρδέλη. Οι φωτογραφίες είναι του Φώτη Κουτρουμπή. Το βιβλίο μπορεί κανείς να βρει στο “Βιβλιόπολις” στην Καλαμάτα.


NEWSLETTER