Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 10:49

Υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας

 

Για 15η συνεχή χρονιά διοργανώνεται και φέτος από τις 7 έως τις 12 Αυγούστου το υπαίθριο παζάρι αντικών στο Μεγάλο Καλντερίμι της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας.

Από τις 10 το πρωί έως τις 12 το βράδυ καθημερινά, χιλιάδες αντίκες, παλιά ελληνικά έπιπλα, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, πίνακες, δίσκοι από βινύλιο, παλαιά βιβλία, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα μικροπράγματα θα απλωθούν σε 25 περίπτερα, με τη συμμετοχή εμπόρων απ’ όλη την Ελλάδα.

Είναι το μοναδικό, περιοδικό, υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Είναι μια αναβίωση της παλιάς αγοράς της Ανω Πόλης της Κυπαρισσίας στον φυσικό της χώρο, το λεγόμενο Σταυροπάζαρο. Η θέση ιδανική και ιστορική. Το Μεγάλο Καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών της Ανω (Παλιάς) Πόλης της Κυπαρισσίας (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) και σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, του Σταυροπάζαρου, της παλιάς αρχοντικής αγοράς που λειτουργούσε επί αιώνες στο ίδιο ακριβώς σημείο.

Το παζάρι διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER