Τρίτη, 06 Αυγούστου 2019 16:50

Βράβευσαν μαθητές σε εκδήλωση στα Πλατάνια

Γράφτηκε από τον

Κατακλύστηκε από κόσμο το ανοιχτό θέατρο «Νότα Αρνόκουρου» στον Πύργο μπαρμπα-Αλέκου στα Πλατάνια, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου με τη βράβευση μαθητών γυμνασίων – λυκείων Ηλείας και Μεσσηνίας που διαγωνίστηκαν στην Εκθεση.

Ακολούθησε μουσική βραδιά με τον Μπάμπη Τσέρτο. Αυτή ήταν η 21η κατά σειρά εκδήλωση από το 1998 που εγκαινιάστηκε ο Πύργος μπαρμπα-Αλέκου και η 19η με τη διαδικασία του διαγωνισμού Εκθεσης.

Για το θέμα του φετινού διαγωνισμού πηγή έμπνευσης αποτέλεσε το έργο του ποιητή Κωστή Παλαμά, στον οποίο είναι αφιερωμένο το Ετος 2019. Το θέμα ήταν «Αφού μελετήσετε το ποίημα “Τα σκολειά χτίστε” του Κωστή Παλαμά, να αναπτύξετε τα παρακάτω σημεία: Ποιος είναι ο ρόλος του σχολείου στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού; Το σύγχρονο σχολείο πραγματώνει, κατά τη γνώμη σας, το όραμα του ποιητή; Ποιες είναι οι δικές σας προσδοκίες από την εκπαίδευση;».

Μετά την αξιολόγηση της αρμόδιας επιτροπής για το έτος 2019 τα βραβεία πήραν:

Γυμνάσιο: Πρώτο βραβείο Νικόλαος Μελάς, Γυμνάσιο Κυπαρισσίας. Δεύτερο βραβείο Παρασκευή Αντωνοπούλου, 3ο Γυμνάσιο Πύργου. Τρίτο βραβείο Ελένη Βαγγοπούλου, 3ο Γυμνάσιο Πύργου.

Λύκειο: Πρώτο βραβείο Ανδριάνα-Μαρία Μαργαρίτη, Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας. Δεύτερο βραβείο Θεοδώρα Γαλανοπούλου, 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας. Τρίτο βραβείο Ιωάννα Σπυροπούλου, 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμάτας.

Η βραδιά συνεχίστηκε μουσικά με τον Μπάμπη Τσέρτο, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν εκ μέρους του Συλλόγου Πλατανιτών η Ιωάννα Αντωνοπούλου, οι βουλευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης, ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Στάθης Αναστασόπουλος και ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Γιώργος Σταματόπουλος.

Κ.Μπ.