Τρίτη, 13 Αυγούστου 2019 18:09

“Μαρία Πολυδούρη” στο Θέατρο Μηλέας

Γράφτηκε από την
“Μαρία Πολυδούρη” στο Θέατρο Μηλέας

 

 

Η παράσταση “Μαρία Πολυδούρη” έρχεται το Σάββατο στις 9.15 μ.μ. στο Θέατρο Μηλέας Δυτικής Μάνης από τον Οργανισμό Ελληνικού Θεάτρου “Αιχμή”.

Η «Μαρία Πολυδούρη» είναι ένα καινούργιο έργο γραμμένο με την αυθεντική φωνή της ηρωίδας, όπου οι ήρωες ζουν την εποχή τους, κρίνουν αμείλικτα την κοινωνία τους και εκτοξεύουν τη σκέψη τους στην αναπηρία και την ανεπάρκεια που έχει αυτή η κοινωνία να συνομιλήσει με το ποιητικό τους όραμα για τον κόσμο. Μιλά για την απίστευτη δύναμή της να ενθουσιάζεται και παράλληλα να υποφέρει. Ν’ αγαπά και παράλληλα να απορρίπτει. Να ψηλώνει την αλήθεια της μέχρι ν’ακουστεί. Και να ταπεινώνει το ψέμα μέχρι να το αφανίσει. Να είναι επαναστατημένη ακόμη και μέσα στην επίθεση της αρρώστιας της. Να υπερβαίνει με τόλμη ό,τι η εποχή της αδυνατούσε να δεχτεί και να κατανοήσει. Παράλληλα με τον μεγάλο της έρωτα με τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη. Είναι μια παράσταση - αφιέρωμα στη μεγάλη Ελληνίδα ποιήτρια, την κατ’ εξοχήν εκπρόσωπο της γενιάς της…

Οι συντελεστές είναι οι: κείμενο: Βιβή Κοψιδά – Βρεττού, σκηνοθεσία: Γιάννης Νικολαΐδης, μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαΐδης, σκηνικά - κοστούμια: Ολγα Σχοινά, φωτισμοί: Στέφανος Κεραμιδάς, φωτογραφίες: Αθηνά Λεκκάκου, ηχογράφηση: Studio Artracks. Στο ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη η Φωτεινή Φιλοσόφου, Κώστας Καρυωτάκης ο Νίκος Γιάννακας, αφηγητής ο Γιάννης Νικολαΐδης.

Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ.


NEWSLETTER