Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 11:28

Η Κίρκη Νταμίκη δεύτερη στον "Open mic Messinia": "Κανείς μας δε σκέφτηκε το έπαθλο"

Γράφτηκε από την


Η ΚΙΡΚΗ ΝΤΑΜΙΚΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΟΝ OPEN MIC MESSINIA


Τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό ταλέντων "Open mic Messinia" κατέκτησε η Κίρκη Νταμίκη, η οποία σήμερα μιλά στην "Ε" για τα όνειρά της και για τη σχέση της με τη μουσική. Παρότι αυτοδίδακτη, αρκετοί Καλαματιανοί την ήξεραν ήδη, από τις μουσικές βραδιές που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν, γι' αυτό και τη στήριξαν με τέτοια θέρμη στην ψηφοφορία…
"Από πολύ μικρή ηλικία, επειδή ο πατέρας μου έπαιζε κιθάρα, μου έδειξε κάποια βασικά πράγματα. Δεν πήγα σε ωδείο, έμαθα τραγούδια και άρχισα και τραγουδούσα … μόνη μου! Τα ακούσματα μου είναι κυρίως ροκ, γι' αυτό και επέλεξα να μάθω κιθάρα" λέει η ίδια σχετικά με την πρώτη της επαφή με τη μουσική.
Οσο για το πώς και δεν σπούδασε μουσική, η Κίρκη παραδέχεται πως  αυτό ήταν ένα λάθος της. Ομως παρόλα αυτά, την πρώτη της μπάντα την έφτιαξε στο σχολείο και λεγόταν "Φιάσκο"! Μετά ήρθε στην Καλαμάτα και σπούδασε Γεωπονική και παράλληλα έφτιαχνε το ρεπερτόριό της. Αρχισε να τραγουδά σε μαγαζιά στην Καλαμάτα (Καστράκι, παραλία Elite) και τελικά παντρεύτηκε και εδώ! Ετσι, δεν το έχει σκεφτεί επαγγελματικά ακόμα, για να φύγει στην Αθήνα.
Τραγουδά διαφορά είδη μουσικής, περισσότερο έντεχνο, αλλά και ελαφρύ λαϊκό και λαϊκό. Δουλεύει σαν δασκάλα Αγγλικών. Ξέρει Γαλλικά και γενικά της αρέσει να ερμηνεύει σε όλες τις γλώσσες.
Αγαπημένοι της ερμηνευτές: η Μποφίλιου, η Αλεξίου, ο Νταλάρας, ο Ρέμος, η Βίσση.
Τι της άφησε το "Open mic Messinia", τι της έμεινε από αυτή την εμπειρία; Η Κίρκη απαντά πως δεν υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ των διαγωνιζομένων. "Κανείς μας δε σκέφτηκε το έπαθλο. Ο λόγος που λάβαμε μέρος, ήταν για να μας δει ο κόσμος, να μας μάθει και να υπάρξει μια πρόταση για να παρουσιάσουμε το ταλέντο μας στον κόσμο"… τονίζει κλείνοντας.
Γ.Σαρ.