Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019 17:14

Παρουσίαση βιβλίου του Μιχάλη Μακρόπουλου

Γράφτηκε από την
Παρουσίαση βιβλίου του Μιχάλη Μακρόπουλου

Το βιβλίο του Μιχάλη Μακρόπουλου με τίτλο “Μαύρο νερό” θα παρουσιάσουν σήμερα στις 7.30 μ.μ. οι εκδόσεις “Κίχλη”, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας και το βιβλιοπωλείο “Bιβλιόπολις” στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ελένη Κοφτερού (ποιήτρια) και η Χαρά Νικολακοπούλου (φιλόλογος, συγγραφέας). Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Βασίλης Μπαζάνης, πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ενας πατέρας κι ο ανάπηρος γιος του, με όπλο την αγάπη που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, παλεύουν να επιβιώσουν σ' ένα χωριό που ερημώνει, στα βουνά της Ηπείρου. Γύρω τους έχει συντελεστεί μια οικολογική καταστροφή· το νερό πλέον δεν πίνεται, τα ζώα και τα φυτά είναι δηλητηριασμένα. Ο αγώνας τους δίνεται με λόγο λιτό και ποιητικό στο "Μαύρο νερό".

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Μιχάλης Μακρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έζησε εννέα χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Πλέον κατοικεί στη Λευκάδα με τη σύζυγό του και με τα δυο τους παιδιά, και περνά μεγάλα διαστήματα στο Δελβινάκι Πωγωνίου στην Ηπειρο. Εργάζεται ως μεταφραστής λογοτεχνίας από τα αγγλικά και τα γαλλικά, έχοντας μεταφράσει αρκετά έργα των Ernest Hemingway, Truman Capote, F.S. Fitzgerald, John Steinbeck, Ray Bradbury, Stephen King, κ.ά.


NEWSLETTER