Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2019 07:51

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον 2ο Kalamata Dance Cup - Πάνω από 1.200 άτομα στην πόλη (βίντεο)

Γράφτηκε από την

 

Με πάνω από 1.200 χορευτές, συνοδούς και συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα διεξαχθεί το Σάββατο ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Αθλητικού Χορού (2nd Kalamata Dance Cup – Beyond The Limits) στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Γηπέδου “Τέντα”, όπου οι χορευτές θα διεκδικήσουν για 2η χρονιά το Κύπελλο Χορού Καλαμάτας.

Από την Ελλάδα θα μετάσχουν 45 σύλλογοι – σχολές από Καλαμάτα, Αθήνα, Χαλκίδα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Τρίπολη, Κόρινθο, Μεσολόγγι, Άργος, Σπάρτη, Γύθειο και Ζάκυνθο, ενώ 8 προέρχονται από Κύπρο, Βουλγαρία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ρουμανία και Ιταλία που πάλι φέτος πρωτοστατεί. Την αυλαία στην τελετή θα ανοίξει η προσκεκλημένη χορευτική ομάδα 20 ατόμων από την Εταιρία Προστασίας Σπαστικών “Πόρτα Ανοιχτή” με την παράσταση “Φτου ξελευτερία”, η οποία θα μεταφέρει το κοινωνικό μήνυμα πως η τέχνη δεν κάνει διακρίσεις καθότι απευθύνεται σε όλα τα μέλη της κοινωνίας μας. Θα ακολουθήσει η ζωντανή ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Δυτικής Μάνης για το καλωσόρισμα όλων των επισκεπτών του χορού στην Καλαμάτα, με παρέλαση των χορευτών, παρουσίαση των διεθνών κριτών, καταλήγοντας στο τελικό υπερθέαμα χορού από πρωταθλητές και επαγγελματίες. Η βραδιά θα κλείσει με τις απονομές των επιτυχόντων με βραβεύσεις.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ξενοδοχείο Elysian Luxury Hotel & Spa, η πρόεδρος του συλλόγου – φορέα της διοργάνωσης Dance Challenge Καλαμάτας Νίνα Δράκου – Χρυσού, αφού παρουσίασε το γενικό πλάνο του διημέρου, τόνισε πως οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί του διαγωνισμού θα βρίσκονται από σήμερα στην Καλαμάτα ώστε να προετοιμαστούν σωστά ώστε να συναγωνιστούν με ευγενή άμιλλα για τη διεκδίκηση του κυπέλλου. “Υποσχόμαστε για άλλη μια χρονιά μια επιτυχημένη διοργάνωση με διάχυση στην πόλη, με τουριστικό και οικονομικό αποτύπωμα, με δημοσιότητα και προβολή της Καλαμάτας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η απήχηση του Kalamata Dance Cup στηρίζεται στην πολύ καλά οργανωμένη δουλειά, στην συνέπεια και στην σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας που έχουμε χτίσει με τις χορευτικές κοινότητες και τους φορείς πανελλαδικά και διεθνώς. Στόχος μας κάθε φορά είναι οι επισκέπτες μας να μένουν ενθουσιασμένοι και με τις καλύτερες εντυπώσεις από την ποιότητα της διοργάνωσης αλλά και την φιλοξενία στην υπέροχη πόλη μας, επισήμανε η κ. Δράκου συμπληρώνοντας πως η Καλαμάτα θέλει να αποδείξει για άλλη μια φορά πως ο χορός είναι το ανώτερο είδος αθλητισμού.

Η Αντιδήμαρχος Τοπικής ανάπτυξης, Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, Ελένη Αλειφέρη ανέφερε πως ο Δήμος Καλαμάτας στηρίζει, υποστηρίζει και συμμετέχει στην διοργάνωση του 2ου  Dance Cup Καλαμάτας. “Είναι γνωστό πως η Καλαμάτα είναι διεθνώς αναγνωρισμένη για το φεστιβάλ χορού, είναι μια πόλη του χορού με διεθνή ακτινοβολία σε αυτό τον τομέα, άρα κάθε οργανωμένη προσπάθεια που αποτελεί καλλιτεχνικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και αθλητικό γεγονός που προβάλει το τουριστικό προϊόν της περιοχής εντάσσεται μέσα στις κατευθύνσεις μας ως Δήμος, να υποστηρίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες” σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο πρώτος αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Κρανιώτης είπε πως το Επιμελητήριο στηρίζει όλες τις εκδηλώσεις οι οποίες προσφέρουν υπεραξία στο πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του νομού. Ο κ. Κρανιώτης εκθείασε αρχικά τις οργανωτικές ικανότητες τις κ. Δράκου ενώ στη συνέχεια στάθηκε στο γεγονός πως οι χορευτές που θα έρθουν στην Καλαμάτα μαζί με τους συνοδούς τους θα δοκιμάσουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα, μιας και στη διοργάνωση θα προσφερθούν ελαιόλαδο, λαλάγγια και παστέλια. “Πρέπει να πω ένα μεγάλο μπράβο στους διοργανωτές που σκέφτηκαν να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση γιατί όλοι οι συμμετέχοντες στη συνέχεια θα γίνουν οι ίδιοι πρεσβευτές του νομού μας” τόνισε ο κ. Κρανιώτης.

Η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου “Elysian” Παυλίνα Μουστάκα, το οποίο είναι χρυσός χορηγός της διοργάνωσης ανέφερε τα εξής: “Από την πλευρά μας χαιρετίζουμε όλοι οι ιδιοκτήτες του Elysian Luxury Hotel & Spa την πολιτιστική και καλλιτεχνική αυτή δραστηριότητα. Θεωρούμε πως η εκδήλωση αυτή είναι ένα πολιτιστικό δρώμενο που τιμά την Καλαμάτα, προβάλλοντας όχι μόνο την πόλη μας αλλά και όλη την Ελλάδα στο εξωτερικό”.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Μεσσηνίας) Χρήστος Κεής, σημείωσε πως η Ομάδα Διάσωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα καλύψει το συγκεκριμένο διαγωνισμό. “Είναι μια εξαιρετική διοργάνωση την οποία οφείλουμε ως εθελοντές να τη στηρίξουμε. Επειδή έχει μεγάλο πλήθος ατόμων τα οποία θα συγκεντρωθούν στο χώρο χρειάζεται μια σοβαρή υποστήριξη από διασωστικές υπηρεσίες όπως εμείς. Θα υπάρχουν διασώστες καθ' όλη την διάρκεια της διοργάνωσης και έτσι πιστεύω πως όλα θα κυλήσουν με ασφάλεια” κατέληξε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 

Το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει:

Α) Διαγωνισμό σε όλα τα είδη χορού στην “Τέντα” το Σαββάτου 30 Νοεμβρίου από τις 8 π.μ. μέχρι το βράδυ.

Β) Τελετή Gala στην “Τέντα” το Σαββάτου 30 Νοεμβρίου στις 8 μ.μ. η οποία απευθύνεται σε όλους τους δημότες και επισκέπτες. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Σαββάτου είναι το εξής: 8 π.μ. Εναέριος ακροβατικός χορός, 11.30 π.μ. Λατινοαμερικάνικοι κοινωνικοί χοροί, 11.30 π.μ. Ελληνικοί Χοροί (Χασάπικο – Ζαμπείκικο), 12:00 μ.μ. Musical, Argent. Tango, Salsa, Bachata, Fit Dance, Acro Dance, Show Dance, 1.30 μ.μ. Oriental, Bollywood, Tribal Fusion, Belly Dance, Ανατολίτικοι – Ινδικοί,  3 μ.μ. Hip Hop, Break Dance, Jazz Funk, Reggaeton, Dance Hall, High Heels Commercial, 4.30 Modern & Contemporary Dance, σύγχρονος και μοντέρνος χορός, 6 μ.μ. Latin International, Pro/Am Latin, Solo Latin, Duo Latin, διεθνές λάτιν ερασιτεχνικό, 8 μ.μ. Τελετή  Gala, Latin International Amateur – Professional (Groups, Solo, Couples), διαγωνιστικός αθλητικός επαγγελματικός χορός λάτιν, απονομές.

Γ) Σεμινάρια-διαλέξεις χορού σε όλα τα είδη, απευθυνόμενη σε όλους την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στην αίθουσα Πινακοθήκης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης από το πρωί.

 

Ο Ανοιχτός Διεθνής Διαγωνισμός χορού σε όλα τα είδη χορού για όλες τις ηλικίες, που καθιερώνεται πλέον ως ένα από τα πιο επιτυχημένα πολιτιστικά – αθλητικά γεγονότα της Πελοποννήσου, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο εκδηλώσεων “Dance Challenge” με την υποστήριξη της PolisArt Κοιν.Σ.επ., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας. Η είσοδος ανέρχεται στα 12 ευρώ (ολοήμερο), ενώ στους μαθητές δημοτικού και στα Α.Μ.Ε.Α η είσοδος θα είναι δωρεάν.